Skogen är gul!
När badvädret håller sig undan ägnar vid dagarna åt att bevaka våra svampintressen, och nog lyser det om kantarellerna i skogen alltid. På en kvart fyllde vi idag nästan en hel bärkasse med svamp. Minst lika glad (som räven) var jag över det faktum att blåbären var både stora och blåa. Senast vi var ute fanns inga blåbär alls, men nu desto mer. Har man inget med sig att plocka blåbären i, lyder regeln att man måste stoppa varje blåbär man ser i munnen istället. Bästa regeln, ni kan tro att jag var mätt när jag kom hem. Dock inte mättare än att jag blev hungrig igen när jag kände doften av världens godaste pizza.
Pizza med kantareller och västerbottensost (16 minipizzor eller 4 stora)
Koka ratatoullie enligt det här receptet. Låt puttra medan degen jäser. Gör pizzadegen enligt Leilas recept, jäs minst 30 min. Rensa under tiden 1,5 liter kantareller, dela de som är stora. Fräs i stekpanna tillsammans med 25 g smör, smula över två rejäla nypor flingsalt. Mixa grönsakssåsen slät. Riv 100 g västerbottensost. Dela degen i 16 delar och kavla ut. Bred på sås, toppa med smörstekta kantareller och riven ost. Vi gräddar våra pizzor på sten i 250 grader tills de får fin färg.
21 kommentarer till “Skogen är gul!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Nä, jag vill inte ha svamptider än!!! Sommaren har ju inte kommit igång än. :/ Har hört flera som hittat svamp, så det är nog bara att inse att det är sant.
Pizzorna lät underbart goda, de ska testas… men det får bli med kantareller som finns kvar i frysen sedan i höstas i så fall. Västerbottenost och kantareller… muuums!
Mmmm! Den där pizzan ser ljuvlig ut. Det är nog hög tid för mig att ge mig ut i skogen och leta guld tror jag =)
Ok, nu har både du & Plommonet hittat hur mycket gul som helst i skogen. Idag är det dags för mig att bege mig ut i skogen och fajtas med myggen. :)
Åh, jag vill också plocka blåbär och kantareller! Blåbär växer ju faktiskt på Tunåsen, så jag tar nog en promenad dit idag.
Camilla: Små fina kantareller hör sommaren till,var inte ledsen! :-)
Linda: Det tycker jag absolut!
Ann-Louise: Ja, klä på dig ordentligt. Herremingud vad myggbitna vi blev!
Kerstin: Härligt!
Oj, de där pizzorna såg inte alls fel ut. Undra dock om det är för tidigt här i Finland än. Blir alltid så avis när de redan kommit till Sverige. Men jag ska ge mig ut och leta här i Ilomantsi!
Dina pizzor ser ljuvliga ut! Tyvärr har jag inte koll på några svampställen här i Lundatrakten så tills vidare får nöja mej med att titta på dina och köpa champinjoner i ICA-butiken…
Emilia: Pappan har plockat Finland på sommarkollot (utanför Tampere), hopp finnes mao även för svamplycka hos dig! :-)
Viktoria: Du får åka på svampkollo till Uppsala! ;-)
Ååå vad gott det såg ut! Får nog ge mig ut i skogen nu!
Jag vill också fylla en hel bärkasse men kantareller! Så avundsjuk. Vilket jag egentligen inte har rätt till, då jag inte ens försökt att hitta några själv… Imorgon kanske? Stövlar på!
Johanna: Jag gör det vetja, akta myggen bara! :-)
Kim: Stövlar på kan behövas idag, åtminstone på den här sidan landet!
[...] förra året. Vad ska man göra med allt? Självklart har PickiPicki gått loss hårt och gjort en Pizza med kantareller och Västerbottensost. Attans, jag måste börja göra mer pizza! [...]
åh får nog leta ordentligt,sist kollade ja lite snabbt i skogen men hitta inga,bara blåbär men nu får ja allt gå dit igen,de här ser ju ruskigt gott ut…mm smälter i munnen på mig när ja tänker på hur goda dessa är
Tinafina! vart plockade ni svampen? Brukar det finnas kvar i augusti? Jag vill ju också plocka! =D
Simone: Jag tror på kantarellår med tanke på allt regnande, hoppas att du hittar!
Blomsterträdgården: Det går att plocka svamp fram till frosten! :-)
Det där låter perfekt – vi har plockat kantareller fler gånger redan. Idag blir det stekt abborre med kantareller, men det kommer att räcka till pizza också.
Såg också om fläder – man kan göra plättar också. Doppa en fläderblomsklase i pannkakssmet och grädda i plättlagg. Perfekt med ett skaft att hålla plätten i !
Karin: Vi brukar göra fläderpannkaka på det viset http://www.pickipicki.se/2012/07/i-pickipickifabriken/ men klipper av skaften. Har aldrig tänkt tanken att spara skaften att hålla i. Så smart, det måste ju testas! Tack för tips! :-)
Gud vad härligt det ser ut. Ska ge mig ut i skogen på söndag, hoppas att turen är med mig :)
http://www.enmatblogg.blogspot.se
Stina: God svamplycka! Vi fyllde en kasse idag igen…
Så gott! Ramlade över kantarellpraliner i vintras på skansens julmarknad men vette katten alltså.. spännande iallafall! även om jag nog tycker kantisarna är bättre kompis med herr västerbotten :)
Sara Louise: Oj, kantarellpraliner! Tror nog jag tänker lite som du, men vem vet innan man testat? :-)