Mandelfrikadeller!

den 23 augusti 2012, kl 21:55

Imorse firade vi köttbullens dag i P4 Morgon Uppland. Visst måste det väl ligga någon branschorganisation eller kanske ett stort möbelvaruhus bakom en sådan dag? För att väga upp att jag fallit i fällan kompenserade jag genom att laga vegetariska frikadeller gjorda på sötmandel till middag. Otippat likt köttbullar i konsistensen och inte minst så himla goda. Ja, alltså s-u-p-e-r-g-o-d-a! Vegetarianer, köttätare, köttbullsfirare, ni måste testa dessa. Måste, OK?

Mandelfrikadeller
100 g sötmandel
1,5 dl smakrik hårdost
1,5 dl ströbröd
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 msk vatten
1 liter grönsaksbuljong
rapsolja att steka i

Skålla mandeln och mixa fint. Blanda mandel, riven ost, ströbröd, lök, salt, peppar, vatten och ägg till en slät smet. Rulla teskedsstora köttbullar. Koka upp buljongen. Lägg ner alla frikadellerna och låt koka i 7 min. Ta upp med hålslev. Stek i olja ett par minuter så att de får färg.  Receptet är tjuvat från Coop.


Hur många vill du ha?

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen