Miss Meisters mat!

den 26 augusti 2012, kl 12:20

Det röda köket har i helgen haft besök av finaste sort. Fröken Meister ni vet, hon har varit här och hunnit med allt från att städa vårt skafferi till att laga mat. Jag vet, man tror knappt att det är sant att gäster kan bjuda på sådan helpension. Nu har jag tyvärr inget bildbevis, men jag är glad att åtminstone lördagens böngodis hann fastna på bild innan dom gick åt i en försvinnande fart. Godaste marinerade bönorna någonsin, jag lovar!

Böngodis
1 burk stora vita bönor
1 liten schalottenlök
1 rågad tsk dijonsenap
1 rågad tsk vitvinsvinäger
4 tsk rapsolja
0,5 tsk salt
2 tsk fänkålsfrön
0,5 tsk torkad dragon
svartpeppar

Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna, låt svalna. Skölj bönorna och låt rinna av. Rör ihop senap och vinäger, cispa därefter ner olja. Smaka av dressingen med salt, dragon och svartpeppar. Finhacka löken (fröken Meister föredrar purjolök framför scahlottenlök, men jag har svårt att se att det kan bli godare än såhär), rör ner lök, bönor och avslutningsvis fänkålsfrön. Låt stå så länge du har tålamod, ät sen.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen