Hallon är också efterrätt!

den 12 augusti 2012, kl 09:02

Det här är fasterns finfina födelsedagstårta, fast i bakelsevariant. Tårtan är lätt att tillverka och smakar både sommar såväl som gott! Trots detta visade den sig inte vara optimal att bjuda fredagens middagsgäster på. När jag stod och plockade ihop efterrätten fick jag en vag känsla av att mandelmassa inte är så poppis hos H. Mycket riktigt. Och hur kunde jag glömma att hon inte heller äter grädde? Det var en riktigt miss. Men, att hon inte heller gillar lemoncurd, det kunde jag faktiskt inte vetat om innan. Nåväl, vad är en tårta på slottet? Hallon är också efterrätt!

Fasterns födelsedagstårta
1 ägg
2 äggvitor
300 g mandelmassa
lemoncurd
vispgrädde
färska bär

Smula eller riv ner mandelmassan i en bunke, tillsätt äggen och arbeta ihop till en slät smet. Bred ut smeten i smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna. Bred över ett lager lemoncurd och därefter ett lager grädde. Toppa med ett berg sommarbär.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen