En lingonpodcast!

den 13 oktober 2012, kl 10:44

Man kan tro att veckans avsnitt av picki, matgeek och poden är en tävling i vem som kan spotta ur sig flest lingonfavoriter. Några av recepten vi pratar om hittar ni här nedan. Johan pratar också om likbodar och om att jag har spindelnät bakom elementet, men det kan vi väl låtsas som att ni hörde? Veckans avsnitt hittar ni här (och har man inte iTunes kan man lyssna här). Så lyssna vetja och bjud gärna på feedback såväl som dina egna lingonfavoriter här i kommentarsfältet.

Lingonfavoriter
Lingon- och rabarberdricka
Klappgröt
Lingonsylt
Lingonpäron
Vit chokladtryffel med kanel och lingon
Chokladtryffel med smak av lingon, kardemumma och rom

Skriv ut inlägg

15 kommentarer till “En lingonpodcast!”

  1. Sandras Matkrypin kl 09:51, den 14 oktober 2012

    Åh, va härligt med en ny podcast. Jag har läst både din och Matgeeks bloggar sedan länge och jag blev så glad när ni började med podcasten. Fortsätt kör ert race, både med podden och bloggarna. Tack för all inspiration!

  2. Johanna kl 10:52, den 14 oktober 2012

    Åh nej! Podcasten tog slut. Det var så trevligt att lyssna på er och söndagstäda i pyjamas. Nu väntar jag otåligt till nästa helg. (Sen ljög jag om arlas meze yoghurt, den är dansk…).

  3. Moma kl 13:31, den 14 oktober 2012

    Jag har sagd det förr men det tål att sägas igen, ni är fantastiska, jag älskar poden!

    Vad gäller lingon så är lingonsylt min lingonfavorit, och den enda sylt sonen äter faktiskt, så än finns det hopp om en ny lingonsyltsgeneration!!

  4. Annica Långvall kl 15:01, den 14 oktober 2012

    När jag var liten gjorde vi lingonglass på skolan, och jag minns smaken än idag. Det är en oväntad succé, helt fantastiskt gott!

  5. tina kl 20:33, den 14 oktober 2012

    Sandra: Tack snälla du, det var fina ord!

    Johanna: :-D Förslag på tema?

    Moma: Jag har sagt det för men det tål att sägas igen, du är fantastisk! Och hurra förresten för den nya lingonsyltsgenerationen! <3

    Annica: Det låter gott!

  6. Mattias kl 14:48, den 17 oktober 2012

    Hallå!
    Glöm inte Lingon och Chili! :)
    En annan lingonfavorit är ju annars Giftas i strutar.

  7. tina kl 16:02, den 17 oktober 2012

    Mattias: Hallå där, berätta mer!

  8. Mattias kl 19:07, den 17 oktober 2012

    Tina: Vi har ett litet musteri i Skellefteå där vi håller på att experimentera för att få fram en vettig vuxenläsk.
    Den första smaken blev Lingon & Chili. och vår klippa i köket Erik ”Vilde Kocken” Brännström lyckades få in den på Systembolaget i september. (Nr. 98007)

  9. tina kl 19:31, den 17 oktober 2012

    Mattias: Vad kul, den ska jag hålla utkik efter!

  10. Mattias kl 20:27, den 17 oktober 2012

    Tina: Gör det! Vi har testat den till allt från fördrink till lasagne till marängswiss.

  11. Lingonpodcast | tundrajuice kl 20:32, den 17 oktober 2012
  12. Teresia kl 09:41, den 18 oktober 2012

    Kom just på att hemma kallas det inte klappgröt, utan klappkräm :) Oavsett vad det heter så är det supergott. Bara att smygöppna kylskåpet och ta en eller ett par skedar direkt ur skålen är såå gott. Eller en skål med kall klappkräm och kall mjölk en varm sommardag. Det lägger sig som bomull kring mage och hjärta.

  13. tina kl 20:47, den 18 oktober 2012

    Mattias: Marängswiss var apropå det alldeles för länge sen!

    Teresia: Bomull kring mage och hjärta, så sant som det var sagt! <3

  14. Johanna kl 21:04, den 18 oktober 2012

    Hylla havren i en sändning är mitt förslag. Går att använda till mycket, är god och både billig och nyttig har jag hört :)

  15. tina kl 21:06, den 18 oktober 2012

    Johanna: Ett mycket bra förslag, tack!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen