En lingonpodcast!
Man kan tro att veckans avsnitt av picki, matgeek och poden är en tävling i vem som kan spotta ur sig flest lingonfavoriter. Några av recepten vi pratar om hittar ni här nedan. Johan pratar också om likbodar och om att jag har spindelnät bakom elementet, men det kan vi väl låtsas som att ni hörde? Veckans avsnitt hittar ni här (och har man inte iTunes kan man lyssna här). Så lyssna vetja och bjud gärna på feedback såväl som dina egna lingonfavoriter här i kommentarsfältet.
Lingonfavoriter
Lingon- och rabarberdricka
Klappgröt
Lingonsylt
Lingonpäron
Vit chokladtryffel med kanel och lingon
Chokladtryffel med smak av lingon, kardemumma och rom
15 kommentarer till “En lingonpodcast!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh, va härligt med en ny podcast. Jag har läst både din och Matgeeks bloggar sedan länge och jag blev så glad när ni började med podcasten. Fortsätt kör ert race, både med podden och bloggarna. Tack för all inspiration!
Åh nej! Podcasten tog slut. Det var så trevligt att lyssna på er och söndagstäda i pyjamas. Nu väntar jag otåligt till nästa helg. (Sen ljög jag om arlas meze yoghurt, den är dansk…).
Jag har sagd det förr men det tål att sägas igen, ni är fantastiska, jag älskar poden!
Vad gäller lingon så är lingonsylt min lingonfavorit, och den enda sylt sonen äter faktiskt, så än finns det hopp om en ny lingonsyltsgeneration!!
När jag var liten gjorde vi lingonglass på skolan, och jag minns smaken än idag. Det är en oväntad succé, helt fantastiskt gott!
Sandra: Tack snälla du, det var fina ord!
Johanna: :-D Förslag på tema?
Moma: Jag har sagt det för men det tål att sägas igen, du är fantastisk! Och hurra förresten för den nya lingonsyltsgenerationen! <3
Annica: Det låter gott!
Hallå!
Glöm inte Lingon och Chili! :)
En annan lingonfavorit är ju annars Giftas i strutar.
Mattias: Hallå där, berätta mer!
Tina: Vi har ett litet musteri i Skellefteå där vi håller på att experimentera för att få fram en vettig vuxenläsk.
Den första smaken blev Lingon & Chili. och vår klippa i köket Erik ”Vilde Kocken” Brännström lyckades få in den på Systembolaget i september. (Nr. 98007)
Mattias: Vad kul, den ska jag hålla utkik efter!
Tina: Gör det! Vi har testat den till allt från fördrink till lasagne till marängswiss.
[...] http://www.pickipicki.se/2012/10/en-lingonpodcast/ [...]
Kom just på att hemma kallas det inte klappgröt, utan klappkräm :) Oavsett vad det heter så är det supergott. Bara att smygöppna kylskåpet och ta en eller ett par skedar direkt ur skålen är såå gott. Eller en skål med kall klappkräm och kall mjölk en varm sommardag. Det lägger sig som bomull kring mage och hjärta.
Mattias: Marängswiss var apropå det alldeles för länge sen!
Teresia: Bomull kring mage och hjärta, så sant som det var sagt! <3
Hylla havren i en sändning är mitt förslag. Går att använda till mycket, är god och både billig och nyttig har jag hört :)
Johanna: Ett mycket bra förslag, tack!