Ett vykort från Gävle

den 3 oktober 2012, kl 19:56

Även denna vecka spenderar jag i Gävle. Om förra veckan gick i pastans tecken, så testar jag en ny taktik den här veckan. Men mig i resväskan packade jag 10 matlådor fyllda med luncher och middagar, och nu räknar jag ner dagarna i antal matlådor som är kvar. Inför sista dagen leder älgfärsbiffarna med potatis- och palsternackspuré, trattkantarellsås och svartvinbärsgelé stort. Det är ju såhär studentmat ska smaka!

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Ett vykort från Gävle”

  1. Helena kl 21:55, den 3 oktober 2012

    Ja men, eller hur. Om man nu bestämmer sig att plugga lite fler år än vad som är brukligt (jag är också sån, men i juni blir det examen och jobb efter drygt tio år med två olika utbildningar, lite jobb, lite föräldraledighet) så kan man ju inte leva på pasta och nudlar i kombo. Helt rätt taktik med matlådorna!

  2. anna kl 22:32, den 3 oktober 2012

    Du måste ju va den enda med sånt lyxigt innehåll i lådan.. Själv hade jag kusinens tonfiskpasta i lådan idag!

  3. Camilla kl 08:24, den 4 oktober 2012

    Åh, så gott! :) Vad gör du här i Gävle? Är du på praktik på sjukhuset eller någon HC? Hoppas att du trivs här. Det är många Uppsalastudenter som gör AT/ST på Gävle sjukhus. Jag ska spana lite extra efter dig då jag är ute och ränner i korridorerna. :)
    Ha en fortsatt fin vecka och tack snälla för ditt grattis till min Tjejklassiker. :)

  4. Hanna kl 11:48, den 4 oktober 2012

    Vilken bra taktik! Hoppas veckan går fort så du får komma hem igen!

  5. anna kl 17:57, den 4 oktober 2012

    Skulle ju passa fint med inlägget med rosa kanelbullar dagen till ära.. Jag tänkte baka ikväll kom hit och ät!

  6. Jessica S kl 08:41, den 5 oktober 2012

    De är älgfärsbiffarna ska minsann testas i det sundbergska köket!

  7. Kim kl 13:28, den 5 oktober 2012

    Det var ingen dålig matlåda! Det verkar inte gå någon nöd på dig matmässigt iallafall. Men nu är det ju fredag, så nu får du väl komma hem?

  8. Josefina kl 14:00, den 5 oktober 2012

    mums med färsbiff.

    en liten fråga/fundering: när jag gör köttfärsrätter försöker jag alltid köpa riktigt bra köttfärs: ekologisk som ser fin ut. sist köpte jag t o m ngn slags gourmétfärs från något superdjur.

    och ändå träffar jag varje gång på en eller fler små hårda eller sega knulor i färsen när jag äter. :(

    jag tycker det förtar hela måltiden – vill kunna äta utan att plötsligt få små sega saker i munnen.

    är detta ofrånkomligt tro? funderar t om på att själv köpa en fin köttbit och mala ner till köttfärs för att slippa detta!

    Du, ha en skön helg + kram.

  9. tina kl 18:05, den 5 oktober 2012

    Helena: Skönt att höra att det finns fler än jag som tar omvägar!

    Anna: Det är ju inte fy skam det heller! Jag ska äta tonfiskpastan nästa vecka, nomnomnom!

    Camilla: Japp, sjukhuset. Nästa vecka igen, hoppas vi ses i någon korridor! :-)

    Hanna: Det gör dom! :-)

    Anna: Åh vad gott! Rosa kanelbullarna finns i arkivet, sök på kanelbullar i sökrutan!

    Jessica: Vad kul, glöm inte testa palsternackspurén, den är en favorit! <3

    Kim: Nej, nöd går det inte alls. Och ja, nu är jag hemma över helgen, hurra!

    Josefina: Vad tråkigt, jag har inte samma erfarenheter, tvärtom, är nöjd med den ekofärs vi köper. Carl köpte en köttkvarn på loppis häromsommaren, du kan få låna den! :-D

  10. Camilla kl 23:03, den 5 oktober 2012

    Åh, här ska korridorspanas nästa vecka! :) Hoppas att du trivs! :)))
    Kram!

  11. tina kl 08:44, den 6 oktober 2012

    Camilla: :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen