Krämig örtpolenta

den 1 november 2012, kl 07:22

Godmorgon! Om tjugo minuter lagar jag krämig örtpolenta till frukost i P4 Morgon Uppland. Lyssna, bli hungrig och laga till middag ikväll.

Krämig örtpolenta med chorizo, svamp och gröna bönor
5 dl vatten
1,5 dl polenta
0,5 tärning grönsaks- el hönsbuljong
1/3 dl riven parmesanost
1 msk smör
2 dl grädde av valfri sort
1 näve finklippta färska örter (oregano, timjan, persilja t ex)
lite flingsalt och svartpeppar

Koka upp vatten och buljong. Vrid ner temperaturen och tillsätt polentan. Låt sjuda/småkoka under omrörning i 10 min. Tillsätt övriga ingredienser. Servera genast. Servera tillsammans med stekt chorizo samt klyftade champinjoner som fått fräsa i smör tillsammans med skivad vitlök och haricot verts.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen