Krämig örtpolenta
Godmorgon! Om tjugo minuter lagar jag krämig örtpolenta till frukost i P4 Morgon Uppland. Lyssna, bli hungrig och laga till middag ikväll.
Krämig örtpolenta med chorizo, svamp och gröna bönor
5 dl vatten
1,5 dl polenta
0,5 tärning grönsaks- el hönsbuljong
1/3 dl riven parmesanost
1 msk smör
2 dl grädde av valfri sort
1 näve finklippta färska örter (oregano, timjan, persilja t ex)
lite flingsalt och svartpeppar
Koka upp vatten och buljong. Vrid ner temperaturen och tillsätt polentan. Låt sjuda/småkoka under omrörning i 10 min. Tillsätt övriga ingredienser. Servera genast. Servera tillsammans med stekt chorizo samt klyftade champinjoner som fått fräsa i smör tillsammans med skivad vitlök och haricot verts.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Krämig örtpolenta”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmm…låter gott. Jag älskar polenta. :)
Alltså, det här är skandalöst, men jag har fortfarande aldrig gjort polenta. Måste verkligen skärpa mig! Det här ser i alla fall sjukt gott ut!
Hmm, det här kanske man ska testa vid tillfälle! Har en påse polenta i skåpet som inte riktigt kommit till användning än. Får bli polentapremiär till veckan!
Tina: Polenta är fantastiskt!
Helena: Då måste du testa!
Rebecka: Hurra!
[...] Stekpannescones Kvittenmarmelad Krämig örtpolenta Engelska muffins (kommer [...]