Ceasars wrap
Det är skillnad på snabbmat och snabb mat. Idag lagar vi supersnabb mat i P4 Morgon Uppland! På mindre än 10 min kommer den här finfina blomkålsrätten att stå på bordet. Något annat gott som enkelt trollas fram är caesarsallad i wrapformat, som jag bjöds på när jag kom hem igår. Skulle gissa att han som var middagsansvarig kom undan på knappa halvtimmen och det måste ju räknas som godkänt i sammanhanget. Vilken är din snabbaste mat?
Ett paket caesarsallad
900 g kycklinglårfilé
1 paket bacon
200 g körsbärstomater
1 huvud romansallad
50 g parmesan
några skivor gott bröd
caesardressing (se nedan)
tortillabröd
Bryn kycklingen i lite olja eller smör. Stek färdigt i ugn, 175 grader i ca 15-20 min. Knaperstek bacon och krutonger för sig, halvera tomaterna och hyvla parmesan grovt. Tillverka såsen enligt nedan. Ingredienserna är därefter färdiga att paketeras i tortillabröd.
Caesardressing
2 dl rapsolja
1 äggula
0,5 msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
0,5 citronsaft
ev 1 msk vatten
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Vispa äggula och tillsätt därefter oljan lite i taget under fortsatt vispning. Tillsätt dijon, hackad sardell, pressad vitlök, citronsaft, vinäger, salt och peppar och vispa därefter lite till. Tillsätt lite vatten om så behövs. Smaka av med mer salt och peppar.
Publicerad i radiomat, snabbt | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg