Ceasars wrap
Det är skillnad på snabbmat och snabb mat. Idag lagar vi supersnabb mat i P4 Morgon Uppland! På mindre än 10 min kommer den här finfina blomkålsrätten att stå på bordet. Något annat gott som enkelt trollas fram är caesarsallad i wrapformat, som jag bjöds på när jag kom hem igår. Skulle gissa att han som var middagsansvarig kom undan på knappa halvtimmen och det måste ju räknas som godkänt i sammanhanget. Vilken är din snabbaste mat?
Ett paket caesarsallad
900 g kycklinglårfilé
1 paket bacon
200 g körsbärstomater
1 huvud romansallad
50 g parmesan
några skivor gott bröd
caesardressing (se nedan)
tortillabröd
Bryn kycklingen i lite olja eller smör. Stek färdigt i ugn, 175 grader i ca 15-20 min. Knaperstek bacon och krutonger för sig, halvera tomaterna och hyvla parmesan grovt. Tillverka såsen enligt nedan. Ingredienserna är därefter färdiga att paketeras i tortillabröd.
Caesardressing
2 dl rapsolja
1 äggula
0,5 msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
0,5 citronsaft
ev 1 msk vatten
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Vispa äggula och tillsätt därefter oljan lite i taget under fortsatt vispning. Tillsätt dijon, hackad sardell, pressad vitlök, citronsaft, vinäger, salt och peppar och vispa därefter lite till. Tillsätt lite vatten om så behövs. Smaka av med mer salt och peppar.
Publicerad i radiomat, snabbt | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg14 kommentarer till “Ceasars wrap”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Gaaah, vad gott! Efter bristfällig frukost (var för en gångs skull inte så hungrig) blir jag nu redan vrålhungrig på detta till lunch!
Nu blev jag hungrig, det såg väldigt gott ut!
Jag har faktiskt aldrig lagat egen ceasardressing. Kanske jag borde prova?
Gott med ceasarsallad i wrap! Ska jag göra något riktigt snabbt gör jag gärna tomatsoppa. Ja, den ska säkert koka massa länge och grejer men med kokosmjölk och ingefära och annat gott i får den smak på kort tid :)
Sonja: Hoppas du blev på lunchen åtminstone! :-)
Madeleine: Helt rätt, det bordet du! :-)
Sara: Åh, ja, det får mig att tänka på den här finfina soppan med tomat, kokosmjölk och räkor som det var alldeles för länge sedan jag åt: http://www.pickipicki.se/2009/11/visst-kan-vi-ata-soppa-ikvall-okej/
Ganska vanlig och mycket lättfixad snabbmat här: koka pasta, släng i frysta gröna ärtor de sista minutrarna. Blanda med en burk makrill i tomatsås och mal över en massa svartpeppar. Klart. Men din wrap är nog ett strå vassare. ;-)
Carbonara är grymt snabbt! Och gott!
Gjorde en caesarwrap en varm sommardag och hade även kokt kall färskpotatis i. Grymt gott!
Glöm inte omeletten.
Brukar ofta tidsoptimera genom att plocka ur diskmaskinen medan något steker på spisen, men det funkar inte med omelett. Går för snabbt.
Allt med ceasardressing är min favorit, ceasarsalladen är ju en klassiker som aldrig slår fel. Måste testa denna dock!
Hej!
Besök gärna min blogg där jag skriver om inredning, matlagning, pyssel och lite annat! :)
Gott! I somras så var broccoli- och halloumisallad en favvis, vilket tog lika lång tid att göra som det tog att steka halloumin. Nu när det är lite kallare och lite mörkare tycker jag spenatsoppa på färsk spenat är snabbt och gott.
Härligt att bli serverad middag när en kommer hem!
Änglahårspasta, snurrad i en slurk tomatpuré, och nedöst bland fräst spenat, vitlök, portabello, småtomater och basilika är nog snabbfavoriten här just nu. Och naturligtvis höstvärmande soppor av alla slag.
Elin: Jag skolas fortfarande i att lära mig tycka om ärtor, det går framåt men långsamt.
Sofie: Det kan jag tänka mig, åh färskpotatis ljuva minnen!
Catta: Smart!
Emilia: Ja visst är det gött!
Chocochums: :-)
Hilda: Spenatsoppa var länge sedan, tack för tips!
Tissi: Änglahårspasta, ljuvliga namn!
Åh, detta måste jag testa, älskar ju Caesarsallad men gillar inte att äta sallad på vintern. Så wraps it is! :)
Hanna: Ja. Wrapvarianten är fin, lite midnre sallad, lite mer mat.