Chili sin carne och blomkålscouscous

den 5 november 2012, kl 19:24

Så gick just startskottet för den här veckans middagar. Någon undrade förresten vart våra veckomatsedlar tog vägen, och tänkt det undrar faktiskt jag med. Trots oordning i ordningen så säkrade kvällens middag tack och lov veckans uppsättning matlådor. Ett jättekok chili sin carne i vår fina, stora gjutjärnsgryta, som för övrigt var sommarens bästa loppisfynd. Till er som saknar veckomatsedlarna, ni vet väl att alla dryga 50 tidigare veckomenyer med tillhörande recept finns arkiverade här nere till höger? Det tröstar åtminstone mig ibland.

Chili sin carne
1 gul lök
1 msk smör el rapsolja
3 morötter
2 röda chilifrukter
690 g passerade tomater
400 g hela skalade tomater
400 g kidneybönor
400 g edamamebönor
400 g borlottibönor
1-2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk vinäger
1 tsk socker
1 msk torkad timjan
1 msk egen tacokrydda

Dela löken i båtar och fräs mjuk i en stor gryta, tillsätt hackad chili och morotsstavar och fräs en stund till. Tillsätt tomater och smaka av med salt, svartpeppar, vinäger, socker, timjan och tacokrydda. Låt småputtra på låg värme i 30-50 minuter. Tillsätt väl sköljda bönor och låt som bli varma.

Blomkålscouscous
Ansa ett blomkålshuvud och skär bort roten. Mixa blomkålen (600-700 g) till couscouskonsistens. Häll över i en skål och tillsätt 1 msk olivolja, lite pressad citronsaft och ett par nypor flingsalt. Rör med en gaffel tills couscousen blir fluffig.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Chili sin carne och blomkålscouscous”

  1. Katarina kl 02:28, den 6 november 2012

    En god och värmande chilirätt! Kram

  2. mamman kl 11:39, den 6 november 2012

    Där ser man vad man gick miste om, så gott ser ut!
    Undrar om det är en potatis eller en fralla somligger bredvid vattenglaset?

  3. tina kl 17:06, den 6 november 2012

    Katarina: Ja, precis så. Kram

    Mamman: Jag fick ett potatishjärta av C! :-D

  4. sofie mumsfillibaba kl 21:30, den 6 november 2012

    Sån där blomkålscouscous är ett förträffligt tillbehör. Till o med min sambo äter det som inte gillar blomkål:)

  5. Hilda kl 11:22, den 7 november 2012

    Gott! Ska prövas snarast!

  6. Sara på Vardag.nu kl 20:09, den 7 november 2012

    Blomkålscouscous! :D Du är så klurig! :)

  7. Rasmus kl 18:32, den 8 november 2012

    Förutom att säga att det verkar riktigt gott vill korrekturläsaren i mig påpeka att du har stavat två av tre bönsorter fel… :P

  8. tina kl 18:36, den 8 november 2012

    Sofie: Hurra för det! Blomkål är ju gott!

    Hilda: Ja gör det vetja!

    Sara: :-)

    Rasmus: Jag önskar att det vore jag och inte C/kocken/Mr Berlotti som kunde ta åt sig äran! ;-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen