Vykort från vinterland

den 28 december 2012, kl 20:23

Idag lämnade vi till slut hemmets varma vrå och begav oss ut i vinterkylan. Här kommer vykortet från en alldeles särskilt fin skogsutflykt. Både elden och den varma chokladen värmde, jag täljde grillpinnar med min nya morakniv, pulkabacken var brant, korven var god liksom pinnbröden. Och hör och häpna, det dröjde nästan två timmar innan större delen av sällskapet frös och längtade hem. Utflykt – tevesoffan 1-0.

Pinnbröd
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en knapp tsk salt
2 dl vatten
ev pynt: sesamfrön

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg, om den känns kladdig, tillsätt lite mer mjöl. Lägg i en påse och ta me dpå utflykten. När det är grilldags, rulla till långa smala ormar och vira runt pinnar. Grillas över glöd.

Pinnbrödstips
Bonustips 1: Vira degen runt korven som ska grillas.
Bonustips 2: Rulla pinnbröden i sesamfrön innan grillning.


Pinnbrödsinlindad chorizo!

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Vykort från vinterland”

  1. Katarina kl 04:26, den 29 december 2012

    Mysigt med skogsutflykt i det vackra vädret! Kram

  2. Sanna kl 14:37, den 29 december 2012

    Ser väldigt mysigt ut! Korvgrillning är underskattat. Doften av brasan och sprakandet och knäpppandet. Ah!

  3. Plommonet kl 16:27, den 29 december 2012

    Till min skam (och sorg) måste jag faktiskt erkänna att jag aldrig i mitt 25-åriga liv har vare sig gjort eller grillat pinnbröd. Känns lite som ett nederlag faktiskt!

  4. Charlotta kl 16:58, den 29 december 2012

    Det ser alldeles underbart ut! Här är det mest isande vindar blandat med tillfälliga slaskskurar. Sådär mysigt, kan jag lova.

  5. Matilda kl 18:13, den 29 december 2012

    Det ser så mysigt ut… :D
    Ett annat ”pinnbrödstips” är att pensla på smält smör efter att pinnbrödet är klart och sedan doppa pinnbrödet i kanel & socker. Lite som kanelbullar :)

  6. beata kl 19:50, den 29 december 2012

    jag kan inte förstå hur pinnbröd kan vara så gott. det innehåller ju liksom inte så mycket. men gott är det.

  7. V.madness - inspirerande & förbannad vegan kl 20:59, den 29 december 2012

    Har du någon gång funderat på den fruktansvärda historian som finns bakom äggen du äter eller mjölken du dricker? Face the reality och bli vegan.

  8. Sandras Matkrypin kl 21:38, den 29 december 2012

    Åh, vilken nostalgi med pinnbröd!

  9. Mårtenssons kök kl 23:54, den 29 december 2012

    Det är egentligen inte så mycket som slår en ordentligt grillad korv utomhus! Men det ska vara mycket senap och väldigt gärna egengjord korv:)

  10. tina kl 18:00, den 31 december 2012

    Katarina: Ja det var det. Kram!

    Sanna: Ja, särskily knäppandet! :-)

    Plommonet: Nyårslöfte?

    Charlotta: Jo, regnet hittade hit sen. Trist! Snö och kallt är liksom roligare utflyktsväder!

    Matilda: Åh, låter ljuvligt, det måste jag testa!

    Beata: :-) Fast just mitt pinnbröd rymde en körv!

    Sandra: :-)

    Mårtenssons: Åh, har en bit kvar till egentillverkad korv i matsäcksorven. Fast den här var riktigt god ändå, tack och lov. ;-)

  11. Gunilla kl 00:51, den 3 januari 2013

    Tack för påminnelsen om hur gott pinnbröd är… Enligt tradition tog vi en skogsutflykt med grillning på årets första dag. I år passade det med gott pinnbröd. Blandade vetemjölet med lite grahamsmjöl, inte alls dumt!!! Tack för trevlig läsning!

  12. tina kl 17:16, den 3 januari 2013

    Gunilla: Vilken fin tradition! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen