Chokladkalender – lucka 13
Klicka på bilden för att öppna lucka 13!
Publicerad i chokladkalender 2010 | Kommentarer (2) Skriv ut inläggVeckomatsedelns återkomst?
Kanske är det här veckomatsedelns återkomst. Eller så är det ett släng av nostalgi, för att det var så länge sedan senast.
Veckomatsedel v 50
Mån Spagetti och köttfärssås
Tis Pasta på sicilianskt vis
Ons Tonfiskbiffar med smaka av chili och citron, ris
Tor Grönsakssoppa med brysselkål, lingonpannkakor
Fre Kanelkryddad kycklingfärs med pasta
Lör En färgsprakande paella
Sön Vintersallad
Chokladkalender – lucka 12
Klicka på bilden för att öppna lucka 12!
Publicerad i chokladkalender 2010 | Kommentarer (1) Skriv ut inläggChokladkalender – lucka 11
Klicka på bilden för att öppna lucka 11!
Publicerad i chokladkalender 2010 | Kommentarer (6) Skriv ut inläggChokladkalender – lucka 10
Klicka på bilden för att öppna lucka 10!
Publicerad i chokladkalender 2010 | Kommentarer (2) Skriv ut inläggOch idag är det ju faktiskt torsdag…
På frågan om vi bara äter choklad nuförtiden, så är svaret nej. I helgen åt vi till exempel en förtrollande god fisksoppa med saffran, och i måndags förgyllde samma soppa min matlåda. Igår kokade vi fisksoppan igen, liksom imorse då jag både hade hunnit med att laga och servera soppan innan klockan slog åtta. Jo det är faktiskt sant. Ni vet, när det gäller mat som man tycker riktigt mycket om så är det lätt att bli enkelspårig. Men så är ju just fisksoppa också min favoritmat-alla-kategorier. Det, tillsammans med att det är soppa-torsdag idag, gör att jag ursäktar mig själv utan att tveka.
Fisk- och skaldjurssoppa
600 g fiskfilé (lax + sej eller annan vit fisk)
400 g frysta räkor med skal
1 kuvert saffran
1 burk hela tomater
8 dl vatten
1-2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk dillfrön el fänkålsfrön
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten rotselleri
1-2 fänkål
färsk persilja
salt och peppar
Skala räkorna. Dela löken i klyftor och fräs den mjuk i en kastrull med lite rapsolja. Tillsätt därefter rotselleri som tärnats i små bitar och grovt skivad fänkål. Låt fräsa en stund till, tillsätt därefter vitlök, saffran, tomater, vin, vatten, buljong och övriga kryddor. Låt småkoka tills rotsellerin börjar mjukna (ungefär 10 min). Tillsätt fisk som delats i kuber och låt soppan koka klart tills fisken är färdig (ungefär 5 min). Smaka av med salt och peppar. Servera med grovhackad färsk persilja och räkor. Soppan räcker till 4-6 portioner.
Saffran är ett gult trollerigulver
En färgsprakande paella
Pasta med fisk i saffranssås
Saffransbiscotti
Chokladkalender – lucka 9
Klicka på bilden för att öppna lucka 9!
Publicerad i chokladkalender 2010, pickipicki | Kommentarer (3) Skriv ut inläggChokladkalender – lucka 8
Klicka på bilden för att öppna lucka 8!