Det stora pasta-och-köttfärssås-begäret

den 20 maj 2009, kl 16:12

picki_img_3233

Att dela kök med en vegetarian gör att jag stundtals längtar efter viss mat. Kanske lite otippat så är det faktiskt alltid pasta-och-köttfärssås-begäret som blir som allra störst. Kvällar jag är ensam lagar jag storkok och bunkrar med matlådor, sen är behovet tillfredställt för ett tag. Antagligen finns det tiotusen olika men snarlika (eller inte?) recept på just köttfärssås. På sistone har jag gjort så här, hur gör du?  Och inte minst pappan, hur sjutton gör du egentligen?

Tinas köttfärssås
Finhacka gul lök, morot och stjälkselleri och fräs mjuk i lite olja. Bryn köttfärsen tillsammans med tomatpuré, salt och peppar. Blanda samman och tillsätt krossade tomater. Låt småputtra och smaka av med en klick ajvar relish, salt, svartpeppar och färska (eller torkade) örter, gärna oregano, timjan eller både och. Servera med pasta och grovriven parmesanost.

picki_img_3231

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Det stora pasta-och-köttfärssås-begäret”

  1. frida kl 16:35, den 20 maj 2009

    Om man är en riktig carnivor är det gott att ha i lite bacon eller sidfläsk också. Ger en god rökt smak!

  2. soya kl 16:38, den 20 maj 2009

    Pastan såg lite rolig ut :)

  3. Katrin kl 22:14, den 20 maj 2009

    Min bror är gift med en vegetarian. När hon hade magsjuka sist de hälsade på, passade han på att önska sig korv och makaroner:)
    Jag ska testa stjälkselleri, det har jag aldrig haft i köttfärssås!

  4. Karin kl 22:45, den 20 maj 2009

    Jag fuskade en gång när jag var lat och hade i en burk färdig pastasås. Blev faktiskt himla gott. Annars brukar såsen bli lite olika. Men brukar ha i morötter, svamp och zuccini. Helst rivna. Ja inte svampen då. Så ökar nyttograden lite grann! :)

  5. Camilla kl 23:10, den 20 maj 2009

    soya, vitlök, chilisås, tomatpure, grillkydda, (majs)
    samma blandning fungerar lika bra i korvstroganoffen.

  6. tina kl 17:04, den 21 maj 2009

    Frida: Smart! Så långt hade jag aldrig tänkt själv!

    Soya: Ja den är faktiskt särskilt kul. När den är nykokt hoppar sträcker den ut sig och blir långa spiraler! :)

    Katrin: :D

    Karin: Ja, rivna grönsaker är smart. Både gott och nyttigt!

    Camilla: Korvstroganoff var det länge sen jag åt!

  7. Lumumma kl 13:23, den 22 maj 2009

    jamen, visst kan man få verkligt begär efter köttfärssås och pasta?! och i en köttfärssås kan man ju ha så mkt kul, både kryddor och annat. :P

  8. Veckomatsedelns återkomst? | pickipicki kl 11:56, den 12 december 2010

    [...] v 50 Mån Spagetti och köttfärssås Tis Pasta på sicilianskt vis Ons Tonfiskbiffar med smaka av chili och citron, ris Tor [...]

  9. Mat i kvadrat | pickipicki kl 20:40, den 4 februari 2011

    [...] hamnade i veckans matsedel. Veckomatsedel vecka 5 Mån Fritatta med paprika och olivsallad Tis Spagetti och köttfärssås Ons Pasta på sicilianskt vis Tor Zucchinistubbar med röda linser och matvete Fre Rödvinsrisotto [...]

  10. Isflingan kl 19:52, den 14 september 2014

    Fick sånt sug efter köttfärssås o spaghetti idag. Så d blev d! o köttfärssås e så bra för man kan köra lite ”man tager vad man haver” principen. En lite vissen paprika, någon ensam palsternacka eller en överbliven vinskvätt. Så oavsett hur många ggr man äter samma sak så blir ingen middag den andra lik :)

  11. tina kl 17:16, den 15 september 2014

    Isflingan: Så sant som det var sagt.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen