Vegetarisk paj med morots- och bönsallad

den 1 maj 2009, kl 11:10

picki_img_2997

Det fina vädret har vid det här laget gett mig färg på kinderna och en hel del måltider på balkongen. Jag bugar och bockar och ser fram emot att få äta utomhus i fyra månader till. Här kommer ett tips på paj och sallad för soliga dagar på balkongen, varsågoda.

Vegetarisk paj
Gör en pajdeg, till exempel så här:
Blanda 1,5 dl vetemjöl, 0,5 dl grahamsmjöl, 125 g smör och ett par matskedar kallt vatten. Låt stå kallt 20 minuter och tryck därefter ut pajdegen i en form (ung 24 cm i diameter). Picka med en gaffel och grädda utan fyllning i 200 grader i ungefär 10 minuter.

Vill man ha en ”nyttigare” pajdeg kan man byta ut delar av smöret mot kesella eller kanske prova Viktorias pajskal av potatis.

Fyll det förgräddade pajskalen med skivad zucchini, tomat och rödlök. Varva med färska örter som timjan och oregano. Häll över äggstanning (3 ägg, 3 dl mjölk, salt och peppar). Strö över riven ost och grädda i 200 grader tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg. Servera med ett rejält lass sallad.

Morots- och bönsallad
Riv långa morotsnudlar med en potatisskalare. Blanda morotsnudlarna med tunt skivad rödrök samt sköljda och avrunna svarta bönor. Blanda till en dressing med rapsolja, vitvinsvinäger, senap, salt och svartpeppar.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen