Vegetarisk paj med morots- och bönsallad

den 1 maj 2009, kl 11:10

picki_img_2997

Det fina vädret har vid det här laget gett mig färg på kinderna och en hel del måltider på balkongen. Jag bugar och bockar och ser fram emot att få äta utomhus i fyra månader till. Här kommer ett tips på paj och sallad för soliga dagar på balkongen, varsågoda.

Vegetarisk paj
Gör en pajdeg, till exempel så här:
Blanda 1,5 dl vetemjöl, 0,5 dl grahamsmjöl, 125 g smör och ett par matskedar kallt vatten. Låt stå kallt 20 minuter och tryck därefter ut pajdegen i en form (ung 24 cm i diameter). Picka med en gaffel och grädda utan fyllning i 200 grader i ungefär 10 minuter.

Vill man ha en ”nyttigare” pajdeg kan man byta ut delar av smöret mot kesella eller kanske prova Viktorias pajskal av potatis.

Fyll det förgräddade pajskalen med skivad zucchini, tomat och rödlök. Varva med färska örter som timjan och oregano. Häll över äggstanning (3 ägg, 3 dl mjölk, salt och peppar). Strö över riven ost och grädda i 200 grader tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg. Servera med ett rejält lass sallad.

Morots- och bönsallad
Riv långa morotsnudlar med en potatisskalare. Blanda morotsnudlarna med tunt skivad rödrök samt sköljda och avrunna svarta bönor. Blanda till en dressing med rapsolja, vitvinsvinäger, senap, salt och svartpeppar.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Vegetarisk paj med morots- och bönsallad”

  1. soya kl 21:09, den 1 maj 2009

    Det låter gott! :)

  2. Filibabba kl 13:46, den 2 maj 2009

    vad gott!! =)

  3. Emma kl 18:55, den 5 maj 2009

    Här hemma gläds vi likaså åt det tillåtande uteätarvädret. Som småbarnsfamilj är glädjen mångdubbel. Både utenjutning och mindre matpågolvetkladd.

  4. tina kl 18:26, den 7 maj 2009

    Soya: Gott sa Bill!

    Filibabba: Gott sa Bull!

    Emma: Mindre matpågolvetkladd var en ny aspekt som jag inte tänkt på att andra tänker på! ;)

  5. Sjukanmäld. « kl 08:08, den 17 april 2010

    [...] middagen. För Nanna skulle komma och äta middag hos mig innan vi skulle iväg på teater. Vegetarisk paj från favoritmatbloggen pickipicki stod på menyn. Dock hade jag inte alla ingredienser så det blev en del modifikationer, men [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen