Det stora pasta-och-köttfärssås-begäret
Att dela kök med en vegetarian gör att jag stundtals längtar efter viss mat. Kanske lite otippat så är det faktiskt alltid pasta-och-köttfärssås-begäret som blir som allra störst. Kvällar jag är ensam lagar jag storkok och bunkrar med matlådor, sen är behovet tillfredställt för ett tag. Antagligen finns det tiotusen olika men snarlika (eller inte?) recept på just köttfärssås. På sistone har jag gjort så här, hur gör du? Och inte minst pappan, hur sjutton gör du egentligen?
Tinas köttfärssås
Finhacka gul lök, morot och stjälkselleri och fräs mjuk i lite olja. Bryn köttfärsen tillsammans med tomatpuré, salt och peppar. Blanda samman och tillsätt krossade tomater. Låt småputtra och smaka av med en klick ajvar relish, salt, svartpeppar och färska (eller torkade) örter, gärna oregano, timjan eller både och. Servera med pasta och grovriven parmesanost.