Får det lov att vara lite hallonpaj?
Den här trevliga hallonpajen har vi hunnit baka två gånger med bara ett par dagars mellanrum, hoppsan minsann. Receptet ramlade in i min mail för ett tag sedan och just recept som ramlar in i mailen är snudd på det bästa jag vet. Tack snälla Katrin! Titta in på hennes fina sida Stulna recept vetja, där hon delar med sig av både stöldgods och vackra bilder. Jag tror närmare bestämt att man får leta länge efter en mer generös tjuv.
Hallonpaj
150 g smör
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
drygt 3 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning:
1 ägg
3/4 dl socker
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
300 g frysta el färska hallon
Hacka ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylen minst en timma (viktigt). Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 gradet i 10 minuter. Vispa ihop ägg, socker, creme fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut pajen och fördela hallonen över, tryck till dem lätt. Grädda i ytterligare ca 10 minuter. Låt kallna.