Får det lov att vara lite hallonpaj?
Den här trevliga hallonpajen har vi hunnit baka två gånger med bara ett par dagars mellanrum, hoppsan minsann. Receptet ramlade in i min mail för ett tag sedan och just recept som ramlar in i mailen är snudd på det bästa jag vet. Tack snälla Katrin! Titta in på hennes fina sida Stulna recept vetja, där hon delar med sig av både stöldgods och vackra bilder. Jag tror närmare bestämt att man får leta länge efter en mer generös tjuv.
Hallonpaj
150 g smör
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
drygt 3 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning:
1 ägg
3/4 dl socker
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
300 g frysta el färska hallon
Hacka ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylen minst en timma (viktigt). Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 gradet i 10 minuter. Vispa ihop ägg, socker, creme fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut pajen och fördela hallonen över, tryck till dem lätt. Grädda i ytterligare ca 10 minuter. Låt kallna.
23 kommentarer till “Får det lov att vara lite hallonpaj?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ja tack! Ska du med till 4h-gården på söndag? Kolla på lamm och kanske fika?
Oj vad gott det såg ut – den hade man inte tackat nej till!! Ha en skön helg/Camilla
Frida: JA! Jag vill fika och klappa lamm!! Men det är min jobbhelg, 12-18 lördag och söndag :´( Kan jag få följa nästa gång?
Camilla: Fin helg till dig med!
Attans! Jag säger till nästa gång vi ska åka. Då kanske vi tar en tur till IKEA på söndag då (maken är borta så jag måste roa tjejerna själv hela helgen).
Vad roligt att du gillar både pajen och min blogg! Hoppas att du kan hitta fler godsaker hos mig, delade recept är dubbelt så goda!
självklart. :P
Pajen ser verkligen fantastisk ut! Nu blir jag toksugen på hallon!
Åh, ni ska bara veta hur god denna paj är! Jag har nämligen fått smaka :)
Kanongod paj! Ett måste :)
Frida: Jag såg inte dig eller småflickorna på IKEA idag, men jag förstår om ni inte var där. Jag hade varit utomhus i solen om jag fått välja själv!
Katrin: Jag kommer absolut inte att ha några problem med att hitta fler godsaker hos dig, var så säker! :)
Lumumma: Jag hade faktiskt med mig hallonpajen till Linköping förra helgen, skulle ha lämnat en bit hos dig! ;)
Bakmammorna: Jag med!! :)
Johanna & Robin: Ni är så söta! :D
Nej, vi var ute och lekte. En annan gång?
Jösses, den där ser ju hur god ut som helst!
Hej! Jag prövade detta receptet och det blev kanon gott. Men, degen var väldigt kletig och skalet reste sig välfigt mycket i ungnen trotts att jag hade naggat det ordentligt. Några tipps?
Tack för en bra sida :)
Hej Hanna!
Nu var det visserligen ett tag sedan vi bakade den här pajen senast, men jag vill minnas att pajbotten kan vara lite trixig ibland. Lite mindre smör och lite mindre socker testar vi nästa gång, och låt stå kallt innan förgräddning (ju längre desto bättre). Deal?
:-)
/Tina
[...] Så god blev den, att jag inte hann ta någon bild innan allt var uppätet. Originalreceptet kommer härifrån, och nedan finner ni min veganiserade, något varierade variant. Bästa hallonpajen 200g [...]
Ser såååå got ut ska prova idag det är länge jag letar efter en bra recept och har hittat nu
Jag bakar den nu kunde ej hålla mig
Den blev jätte jätte jätte bra och god
Baka kaka: Vad roligt att du bakade hallonpajen och gillade den! Har inte ätit den på flera år, men nu inspirerade du mig. Tack för det! :-)
Men jag la redan hallonen i fyllningen då blev den jätte god
Baka kaka: :-)
Hej
Ville bara berätta om hur många gånger den här pajen bakas hemma hos oss! Det blir alltid bra, till och med när jag improviserat och misslyckas smakar den fantastiskt! Varför baka något annat när den ändå inte går att bräcka! <3