Nässlor, nässelpaj och fläderblom
Nässlor och fläder har jag gått och tänkt på hela våren. De har en förmåga att dyka upp och försvinna igen innan jag hinner blinka och definitivt innan jag hinner äta någon av dem. Men inte i år, är tanken. Nässlorna är plockade, tillagade och uppätna, kalasgott. Nu måste jag hitta en fläderbuske att hålla span på, sen kan jag vara nöjd.
Nässelpaj
Pajdeg:
0,5 dl rågsikt
2 dl dinkelsikt
125 g smör
ett par matskedar kallt vatten
Fyllning:
1-2 liter späda nässlor
1 dl riven stark ost
pinjenötter/rostade solroskärnor
3 ägg
1 dl mjölk
salt, svartpeppar
Gör pajdegen, tryck ut i pajform och låt stå kallt någon timme. Nagga pajskalet med en gaffel och förskrädda i ugnen i 200 grader i ungefär 10 minuter. Förväll nässelbladen i några minuter i lättsaltat vatten. Låt de rinna av ordentligt. Lägg nässlorna i pajformen, strö över riven ost och rostade solroskärnor. Vispa ägg och mjök lite lätt, salta och peppra och häll över pajen. Grädda i 200 grader i ungefär 20 minuter.
Publicerad i nässlor, paj, vegetariskt | Kommentarer (10) Skriv ut inlägg