När åt du bakad potatis senast?

den 10 maj 2009, kl 22:06

img_3160

Systern bjöd på väldigt god bakad potatis när hon fyllde år. Det är inte varje dag jag äter bakad potatis, långt därifrån. Att säga att det var tio år sedan senast är nog ingen överdrift. Jag tror dock att hon försöker ändra på den saken, för sen lämnades en skål med bakad-potatis-röra i mitt kylskåp utan min vetskap och några dagar efter det ramlade ett recept in i mailen. Man kan med andra ord säga att systern promotar bakad potatis. Jag är lättköpt, så det finns alltså goda chanser att det blir bakad potatis snart igen.

Bakpotatis
Bakpotatisarna sköljs och borstas noga. Picka hål i potatisen och baka i ugnen i 200 grader i 1-1,5 timme. Om potatisarna behövs hållas varma, linda in dem i aluminumfolie. När potatisarna ska ätas, skär ett kryss i toppen och servera med något gott tillbehör.

Annas bakade-potatis-röra
1/2 rödlök hackad jättesmått
1/2 röd paprika hackad jättesmått
rökt skinka
100 g philadelphia ost
1 burk creme fraiche
1 finhackad röd chili
sambal oelek
salt och svartpeppar

Blanda allt och servera som tillbehör till bakad potatis, alternativt rör ner i nykokt pasta.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen