Födelsedagskakor

den 3 juni 2008, kl 20:32

Grattis mamma på födelsedagen. I frysen finns en låda med dina favoritkakor. Ta en kaka till kaffet när du kommer hem ikväll. Eller föresten, ta hur många du vill, dom är ju så himla goda.

Chokladkakor med körsbär och vit choklad
250 g rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
2 dl strösocker
3 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g grovhackad vit choklad
2 dl grovhackade cocktailkörsbär
+ några till garnering

Rör smör, farinsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bikarbonat, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner det i ägg- och sockersmeten. Rör i vit choklad och de hackade cocktailbären. Klicka ut smeten på  två plåtar med bakplåtspapper (20-25 kakor). Tryck ner körsbär i kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet är ur favoritboken Två systrars söta.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Födelsedagskakor”

  1. Marias Kakburk kl 10:07, den 4 juni 2008

    De där måste absolut testas, mums!:)

    Hoppas att du får en härlig onsdag!:)

  2. Viktoria Schiöler kl 11:14, den 4 juni 2008

    Just idag hade jag gärna velat vara din mamma, det vore härligt att ha sådana kakor hemma.

  3. tina kl 18:20, den 4 juni 2008

    Jag önskar att jag också hade en burk med mammans favoritkakor i min frys, just ikväll är jag väldigt sugen på en kaka eller två. Ni får prova receptet vetja!

    Carl tycker att dom är godast att äta snudd på direkt ur frysen, lite hårda och kalla. Jag är snudd på beredd att hålla med. Ligger dom framme ett tag är det lite seg kladdkaka över dom, det är iofs inte så pjåkigt det heller.

  4. e kl 23:30, den 10 juni 2008

    De där kakorna är beroendeframkallande (som ganska mycket i boken). Tycker också de är godast lite kalla. Gillar även kakorna med jordnötssmör, havregryn och choklad. Livsfarliga.

  5. tina kl 21:00, den 11 juni 2008

    solrossnittarna ur samma bok är också goda (och beroendeframkallande)!
    http://www.pickipicki.se/2008/04/sega-solrossnittar/

  6. Jordgubbs- och rabarberpaj med maräng | pickipicki kl 12:07, den 12 juni 2008

    [...] bjöd som bekant mamman på favoritkakorna när hon fyllde år. Hon i sin tur bjöd på den här vackra pajen när [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen