Kyckling med champinjoner och brysselkål

den 18 november 2008, kl 07:39

Förra veckan åt jag kyckling i Nobels gamla svavelfabrik i vackra Winterviken. Wow, vilken imponerande byggnad och vilken god mat, Markus Aujalay han kan. Klimatsmart mat var Svensk Fågels budskap och det är nog ett genomtänkt drag kan man anta. Jag äter en del kyckling (även fast det inte syns så ofta här på picki), främst för att det är gott . Systern beklagade sig över att hon bara hittade ett kycklingrecept i receptregistret. Det finns faktiskt flera, men här kommer ett till. En av Markus finfina kycklingsrätter, varsågoda.

Bräserade kycklingben med
skogschampinjoner och brysselkål

900 svenska kycklingben (drumsticks)
3 msk rapsolja
3 vitlöksklyftor
1 liter vatten
1 svampbuljongtärning
2 dl lätt creme fraiche
salt och peppar

250 g skogschampinjoner
2 msk rapsolja
250 g brysselkål
1 kruka persilja

Bryn kycklingen i olja så att den får färg. Lägg i skivad vitlök och bryn ytterligare någon minut. Häll på vatten och buljongtärning, låt småkoka ungefär 35 minuter. Häll i creme fraiche och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Stek svampen i en het panna och tillsätt svampen till grytan tillsammans med brysselkål som delats alternativ blad som plockats från brysselkålen. Låt koka ytterligare någon minut och strö därefter över hackad persilja.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Kyckling med champinjoner och brysselkål”

  1. Lumumma kl 13:18, den 18 november 2008

    Å, vad gott… Det var länge sen jag åt ngn gryta – och gryta ska man ju äta på hösten/vintern. Känner på mig att jag snart gör en köttgryta med rödvin, lök och champinjoner … :P

  2. Ayla kl 14:35, den 18 november 2008

    mmm…nu blir jag riktigt hungrig:) behövde ett bra kycklingrecept och detta faller absolut inom kriterierna för det :)

  3. tina kl 22:36, den 18 november 2008

    Lumumma: Jag vill också ha köttgryta! Bjuder du?

    Ayla: Sant, det här är ett bra kycklingrecept!

  4. Viktoria Schiöler kl 22:38, den 19 november 2008

    Jag ser direkt att mina barn (också) skulle gilla det här!

  5. Ingela kl 18:08, den 23 februari 2009

    Provlagas idag, står på spisen och puttrar nu (fast med kycklingfilé istället för drumsticks) och ser fantastiskt gott ut!! :)

  6. tina kl 19:02, den 23 februari 2009

    Åh vad roligt! Hoppas att den går hem! :)

  7. Jenny kl 14:27, den 25 mars 2009

    Vi åt det till middag igår och det var jättegott! Tack för receptet :)

  8. tina kl 16:58, den 25 mars 2009

    :D Det är alltid lika roligt att läsa att någon har lagat och gillat ett recept på picki! Kul att du talar om!

  9. Säg hej till en orange matvecka! at pickipicki kl 23:19, den 1 november 2009

    [...] Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor Trattkantarellsoppa och zucchiniplättar Fre Middag med finskt tema; Kanske morotslåda, kanske [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen