Varm pastasallad med bondbönor

den 13 oktober 2009, kl 08:49

Fotograf: Carl Fredriksson

Igår kväll var vi barnvakt åt grannens treåring. Min efterhandskonstruktion är nog att jag tänkte laga en (nästan) rosa pastasallad, flickans favoritfärg. Men trots att både Carl och jag gillade middagen skarpt (det här kommer vi laga snart igen), så gick maten inte riktigt hem hos den yngsta i sällskapet. Då var det tur att vi kunde plocka fram ett säkert kort och bjuda på smotti till efterrätt. För vem kan, oavsett ålder, motstå en rosa jordgubbssmoothie med parasoll och sugrör?

Varm pastasallad
Koka 3 portioner pasta. Skala och koka bondbönor under tiden. När pastan är färdigkokt, rör ner 1 burk (lätt) creme fraiche och 2-3 msk röd pesto . Smula ett halvt paket fetaost över den varma pastan. Servera med bondbönor och rikligt med färska kryddor, till exempel timjan, oregano eller persilja. Smaka av med svartpeppar och ev lite salt.

Bondbönorna kan bytas ut mot andra bönor, alternativt kyckling för den som hellre vill ha det. Maten räcker till två portioner plus en matlåda.

Liknanade recept
Skördemiddag
Pastasallad med kronärtskockspesto
En rosa jordgubbs- och banansmoothie
En rosa smacki-smacki
En rosa (nästan)glass

Fotograf: Carl Fredriksson

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen