Varm pastasallad med bondbönor

den 13 oktober 2009, kl 08:49

Fotograf: Carl Fredriksson

Igår kväll var vi barnvakt åt grannens treåring. Min efterhandskonstruktion är nog att jag tänkte laga en (nästan) rosa pastasallad, flickans favoritfärg. Men trots att både Carl och jag gillade middagen skarpt (det här kommer vi laga snart igen), så gick maten inte riktigt hem hos den yngsta i sällskapet. Då var det tur att vi kunde plocka fram ett säkert kort och bjuda på smotti till efterrätt. För vem kan, oavsett ålder, motstå en rosa jordgubbssmoothie med parasoll och sugrör?

Varm pastasallad
Koka 3 portioner pasta. Skala och koka bondbönor under tiden. När pastan är färdigkokt, rör ner 1 burk (lätt) creme fraiche och 2-3 msk röd pesto . Smula ett halvt paket fetaost över den varma pastan. Servera med bondbönor och rikligt med färska kryddor, till exempel timjan, oregano eller persilja. Smaka av med svartpeppar och ev lite salt.

Bondbönorna kan bytas ut mot andra bönor, alternativt kyckling för den som hellre vill ha det. Maten räcker till två portioner plus en matlåda.

Liknanade recept
Skördemiddag
Pastasallad med kronärtskockspesto
En rosa jordgubbs- och banansmoothie
En rosa smacki-smacki
En rosa (nästan)glass

Fotograf: Carl Fredriksson

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Varm pastasallad med bondbönor”

  1. Katrin kl 11:21, den 13 oktober 2009

    Barn är lite svåra ibland:) Vår tvåochetthalvt-åring glufsar i sig bönor i rasande fart på dagis, men hemma vägrar han i sten… Men smoothies funkar alltid!

  2. tina kl 19:33, den 13 oktober 2009

    Katrin: Så sant, smottis funkar alltid, för mig med! ;-)

  3. Josefina kl 22:31, den 13 oktober 2009

    Vad gulligt med smotisen! Barn kan vara riktigt kluriga att försöka göra mat åt … Rätt länge är det liksom bara köpta köttbullar och möjligen pannkakor som går hem. ;) Kram!

  4. Tina kl 19:47, den 14 oktober 2009

    Josefina: :-) Nästa gång ska jag prova lasagne! Det har jag fått för mig att barn gillar,

  5. Här kommer nästa veckas matsedel at pickipicki kl 16:33, den 11 april 2010

    [...] Karins kyckling med blåmögelost Tis Varm pastasallad Ons Palak paneer på svenska (indisk spenatgryta med fetaost) Tor Fänkålssoppa med fetaost och [...]

  6. Isflingan kl 14:56, den 23 april 2013

    Med lite extra grönsaker i blev detta kvällens middag. O jag tyckte om d, väldigt mycket..även om jag fortfarande är bara barnet :)

  7. tina kl 21:28, den 23 april 2013

    Flingan: Fick du smotti till efterrätt då?

  8. Isflingan kl 02:40, den 24 april 2013

    Na ingen smotti fick jag :( inte ens en liten smakbit :( Maste nog komma hem till er for att fa lyxig efterratt ;)

  9. tina kl 20:52, den 24 april 2013

    Flingan: JA!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen