Pasta- och muffinsfabrik på en och samma kväll

den 21 oktober 2009, kl 08:00

Fotograf: Charlie

I lördags var vi bjudna på pastatillverkning hemma hos Johanna och Robin. En riktigt pastafabrik med pastadeg i tjusiga färger och en lång rad ingredienser till pastafyllning. När vi inte orkade göra fler pastaknyten så blev det  spagetti av resten. Sen åt vi pasta och försökte avgöra vilken fyllning som var allra godast. Det var svårt, för allt var riktigt bra. Mina personliga favoriter var grönmögelost med stekt champinjon och mozzarella med röd pesto.
När vi var mätta till max överraskade Carl med att plocka fram varsin (!) 250 grams muffins från Muffinsfabriken. Som före detta grannar till Muffinsfabriken så var nostalgin stor och jag försökte förklara för Johanna och Robin att det är en omöjlighet att orka en hel muffins. Men, hon som ammar visade att ingenting är omöjligt. När Carl låg utslagen på soffan efter att ha smakat på toppingen, så dansade Johanna på vardagsrumsgolvet ett kvarts kilo muffins senare. Johanna är min idol.

Pastadeg
Enligt recept på durumvetepåsen:
Blanda 3 ägg, 3 msk vätska (riven och pressad färsk rödbeta alternativt fryst hackad spenat alternativt vatten), 3 msk olja, 3 krm salt, 3 dl durumvete och 3 dl vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Platta ut degen riktigt tunn, lättast med en pastamaskin. Låt degen torka en stund. Skär ut kvadrater och lägg fyllning i mitten, pensla eventuellt kanterna med lite vatten, vik ihop och tryck igen kanterna med en gaffel. Koka några minuter.

Fotograf: Johanna
Före
Fotograf: Johanna
Efter
Fotograf: Charlie
Efter
Fotograf: Johanna
Före

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen