Pasta- och muffinsfabrik på en och samma kväll
I lördags var vi bjudna på pastatillverkning hemma hos Johanna och Robin. En riktigt pastafabrik med pastadeg i tjusiga färger och en lång rad ingredienser till pastafyllning. När vi inte orkade göra fler pastaknyten så blev det spagetti av resten. Sen åt vi pasta och försökte avgöra vilken fyllning som var allra godast. Det var svårt, för allt var riktigt bra. Mina personliga favoriter var grönmögelost med stekt champinjon och mozzarella med röd pesto. När vi var mätta till max överraskade Carl med att plocka fram varsin (!) 250 grams muffins från Muffinsfabriken. Som före detta grannar till Muffinsfabriken så var nostalgin stor och jag försökte förklara för Johanna och Robin att det är en omöjlighet att orka en hel muffins. Men, hon som ammar visade att ingenting är omöjligt. När Carl låg utslagen på soffan efter att ha smakat på toppingen, så dansade Johanna på vardagsrumsgolvet ett kvarts kilo muffins senare. Johanna är min idol.
Pastadeg
Enligt recept på durumvetepåsen:
Blanda 3 ägg, 3 msk vätska (riven och pressad färsk rödbeta alternativt fryst hackad spenat alternativt vatten), 3 msk olja, 3 krm salt, 3 dl durumvete och 3 dl vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Platta ut degen riktigt tunn, lättast med en pastamaskin. Låt degen torka en stund. Skär ut kvadrater och lägg fyllning i mitten, pensla eventuellt kanterna med lite vatten, vik ihop och tryck igen kanterna med en gaffel. Koka några minuter.
Före
Efter
Efter
Före
11 kommentarer till “Pasta- och muffinsfabrik på en och samma kväll”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Egen pasta har jag aldrig gjort, verkar så svårt, men det ser väldigt kul ut.
Fina bilder.
Monkan: Att göra egen pasta är verkligen inte svårt, det är enbart roligt! Men, det är onekligen lättare om man kan låna någons pastamaskin.
Men vad kul, och gott! Grönmögelost/stekt svampinjon låter helt underbart. Nu ska jag se om jag hittar ngn inspiration hos dig till maträtt med vitlök/basilika/olivolja … ;)
Josefina: Pesto vetja!
http://www.pickipicki.se/2008/07/basilikadjungel-goes-pesto/
Oj! Pastaorgie! Det är gott med hemgjord pasta, varför gör jag inte det oftare. Min pastamaskin står och samlar damm. Jag har ett fantastiskt gott recept ”Tortelloni con ricotta e spinace” som man äter med en sås bestående av mängder av smör, tomater och färsk salvia. Hmm… Jag går och dammar av pastamaskinen!
Eva: Ja gör det! Och bjud på ett recept sen.
Vad trevligt med pasta-tillverkarfest! Kom på att jag haft en sådan också, för länge sedan. Vi var fem personer som tillverkade pasta i mitt och dåvarande pojkvännens minimala kök. Det var toppenkul.
Mina favoritfyllningar i hemlagad pasta är ricotta/spenat med lite citron och ricotta/torkad karl johansvamp/parmesan.
Många hälsningar från fröken Dill
Fröken Dill: Härliga minnen! Och dina favoritfyllningar låter kalasgoda dom med.
Mums! Egengjord pasta måste ju vara något av det bästa som finns!
Så tjusigt!
Jag har haft en pastamaskin i skåpet i snart 10 år utan att ens funderat på att använda den :) kanske skulle ta mig i kragen en dag och premiärköra den :)
hej å hå
Roligt att hitta er blogg. Ska återvända senare. Titta gärna in och se vad vi gjort med cupcakes etc.
Lisbet