Färgglad fiskgryta och grön zucchinipasta

den 19 oktober 2009, kl 08:43

Fotograf:Tina

Här kommer receptet på fredagens goda fiskgryta med tomat och fänkål. Det är alltid roligt när maten blir godare än vad man förväntat sig, så var det den här gången. Det smakade lite åt boullabaise-fast-i-grytfortmat-hållet, lite saffran i hade säkert varit finfint. Till fisken åt vi zucchinipasta, zucchini (ost)hyvlad på längden och kokt i lättsaltat vatten. Zucchinipastan var inte det godaste jag ätit, men jag gillar idén och har inte gett upp tanken än. Antagligen kokade den lite för länge, det hade nog räckt om den fått ner och vända i vattnet. Kanske hade det varit gott att hyvla i morot tillsammans med zucchinin, för lite mer tuggmotstånd. I vilket fall, det jag skulle komma fram till är att fisken är god, oavsett vad som serveras till.

Fisk med tomat och fänkål
250 g laxfilé
250 g vit fisk
1 gul lök
1 fänkål
1 citron
500 g krossade tomater
0,5 buljongtärning
salt, peppar
chilipeppar

Skär fisken i mindre bitar, salta, peppra och pressa över citronsaft. Fräs finhackad lök tillsammans med tunt skivad fänkål i lite olja i några minuter. Rör ner krossade tomater, buljong och chili efter smak. Lägg i fisken och låt småputtra under lock tills fisken är färdig. Pressa i citronsaft samt smaka av med salt och peppar. Servera med ris, pasta, potatis eller likande. Pynta med färsk persilja och rejäla citronklyftor.

Receptet räcker för fyra, och med mycket receptinspiration härifrån, en av mattidningarna jag bläddrar allra flitigast i.

Liknande recept

Lax med fänkålssås
Fiskgryta med röd curry
Laxgryta med smak av lime och citrongräs
Pasta med fisk i saffranssås

Fotograf:Tina
Färgglatt

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Färgglad fiskgryta och grön zucchinipasta”

  1. alice kl 23:30, den 19 oktober 2009

    Hej,

    prova att ångkoka zuccinipastan med lite salt istället.

  2. tina kl 07:57, den 20 oktober 2009

    Alice: Smart! Det ska jag göra, tack för tipset! :-D

  3. Eva Kronvall kl 20:07, den 20 oktober 2009

    Ser gott ut – värt att testas. Kan tänka mig zuccini/morot men då får man kanske häva in moroten något tidigare…

  4. Johanna kl 00:25, den 21 oktober 2009

    Härligt! Jag brukar krydda min zucchinpasta med rätt mycket örtsalt och citron. Dessutom brukar jag blanda i spenat – det blir supergott! ..Speciellt till lax.. Mums!

  5. tina kl 09:47, den 21 oktober 2009

    Eva: Så sant!

    Johanna: Mums säger jag med, det låter väldigt gott!
    :)

  6. Fröken Dill kl 13:53, den 21 oktober 2009

    Har funderat ett bra tag på att göra zuccinipasta men jag tänkte ta hälften vanlig pasta och hälften strimlad morot och zuccini som bara får åka ner sekunsnabbt i pastavattnet.
    Funderar fröken Dill

  7. tina kl 07:23, den 22 oktober 2009

    Det var nog inte så dumt funderat Fröken Dill!

  8. Annas Mat kl 09:26, den 28 oktober 2009

    Åh, så gott det ser ut! Blir riktigt hungrig!=)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen