Pitabröd fyllda med lamm och tsatziki?

den 13 januari 2010, kl 09:34

Foto: Tina

Igår bjöd jag systern och kusinen på lammpita med tsatziki. Systern tycks dock inte ha förstått det här med att fylla pitabröden, men alla gör ju på sitt eget vis. Det är bäst så.

Lammpita med tsatziki (för fyra)
Finhacka rödlök och stek löken mjuk i lite olja. Tillsätt 400-500 g lammfärs, smaksätt med salt, svartpeppar och en dryg tesked spiskummin. Servera med pitabröd, tsatziki, finskuren sallad, finhackade tomater, majs och tunt skivad rödlök.

Tsatziki
Riv 1/3 gurka grovt, pressa ur vattnet. Blanda gurkan med 2 dl tjock yoghurt, en halv pressad vitlöksklyfta, lite salt och svartpeppar.

Pitabröd, 10 st
25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 msk rapsolja
4 dl fullkornsvetemjöl
ungefär 5 dl vetemjöl

Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Rör ner salt och olja. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen rejält. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk (ungefär en halvtimme). Dela i tio lika stora bitar, rulla bollar och platta ut så tunt som möjligt. Låt jäsa ytterligare en halvtimme på bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i ungefär 7-8 minuter. Låt svalna under bakduk. Frys bröden som blir över.

Liknande inlägg
Pitabröd med jullovsfyllning
En granpyntarmiddag med tacos och frozen cheesecake

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Pitabröd fyllda med lamm och tsatziki?”

  1. Josefina kl 11:35, den 13 januari 2010

    Bra gjort av systern att göra på sitt eget vis!

  2. Emmas Kök kl 13:11, den 13 januari 2010

    Ser fantastiskt gott ut! Blir så hungrig nu så det är väl dags för lite lunch snart..

  3. Loulas Kök kl 15:24, den 14 januari 2010

    Väldigt trevlig blogg du har.En stor inspiration när man nyligen börjat blogga. Blir väldigt sugen på lamm när jag ser ditt recept så det får det nog bli snart. Gott och enkelt!
    Hälsn. Louise

  4. Eva kl 17:17, den 14 januari 2010

    Det verkar besvärligt att balansera allt det goda på ovansidan av brödet. Jag tror att jag väljer att fylla brödet på vanligt vis…

  5. tina kl 20:43, den 14 januari 2010

    Josefina: (Egentligen var det nog så att den bilden är tagen när hon äter ett pitabröd som jag glömt i ugnen och som blivit så hårt att det inte gick att öppna. Men det är en hemlis så säg det inte till någon ;-)

    Emma: Det är förödande att surfa matbloggar när man är hungrig, det är då ett som är säkert!

    Louise: Kul att du har hittat hit, välkommen vetja! :-)

    Eva: Det gick faktiskt otippat bra, men deklart att du får fortsätta att fylla dina bröd, det gör jag med!

  6. Fröken Dill kl 07:40, den 15 januari 2010

    Pitabröd med kryddig lammfärs, DET vill jag ha!
    Hälsar fröken Dill

  7. Plommonet kl 08:30, den 15 januari 2010

    Hej och tack för en helt underbar blogg! Ganska nyligen börjat upptäcka alla fina matbloggar på nätet, men Pickipicki är en favorit i alla kategorier! Vackra bilder, bra recept och roliga texter. Toppen! Har ganska nyligen startat en egen blogg, kika gärna i någon gång!

    :)!

  8. Mikaela kl 16:06, den 15 januari 2010

    hej hej! Jag hoppas veckan varit fin – önskar trevlig helg!

  9. Isflingan kl 14:50, den 21 mars 2013

    Kvällens middag, blev som en godare form av tacos :) dock fuskade jag o köpte färdiga pita-bröd

  10. tina kl 17:15, den 21 mars 2013

    Isflingan: Haha, snart får du maila mig nya lammrecept så att det finns några oprovade för dig kvar. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen