Tårta på tårta, och så lite kyckling på det

den 3 juni 2010, kl 23:32

Det här är den veckan om året när födelsedagsbarnen avlöser varandra, dag efter dag. Att säga att det är lite tårta på tårta är sannerligen ingen underdrift. Det blir med andra ord ingen vidare matlagning, men kalorierna ramlar in ändå. Om sen tårtdieten är något att hurra för, det bör nog nutritionisten låta vara osagt. Hursomhelst, för att ni ändå ska få något vettigt i er medan jag ägnar mig åt fikafrossa så har jag gjort en djupdykning i fotoarkivet. Mitt i ingenstans (eller möjligen mitt bland tusen andra matfoton) återfanns ett riktigt bra kycklingrecept, som jag har glömt att dela med mig av. Att det här skulle bli en favorit hade jag inte kunnat gissa, eftersom marinerade vitlöksklyftor aldrig varit min melodi. Men, jag är inte sämre än att jag kan ändra mig.

Kycklinggryta med chili-
marinerade vitlöksklyftor

900 g kycklingfilé
smör eller olja (att steka i)
1 burk chilimarinerade vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
3 st paprikor
125 g champinjoner
0,5 purjolök
2 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
1,5 msk potatismjöl
ris

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den på medelhög till hög värme i smör eller olja så att den får fin färg. Lägg över kycklingen i en ugnsform och fördela burken med vitlöksklyftor över kycklingen. För den som vill, smaksätt gärna med lite av oljan också. Strö över salt. Fördela halverade champinjoner samt strimlad paprika och purjolök över kycklingen. Vispa ihop grädde, vatten och potatismjöl. Häll över kycklingen och sätt in formen i ugnen i 200 grader i ungefär 20 minuter. Servera med ris.

(Receptet är fotat för Middagsfrid och maten räcker till 8 potioner. Med andra ord läge att bjuda in vänner eller att ladda matlådor).

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Tårta på tårta, och så lite kyckling på det”

  1. Martina kl 07:31, den 4 juni 2010

    tårta är ju alltid gott men ibland kan det bli för mycket av det goda som någon smart en gång sa ;-)

  2. Fridas kök kl 11:44, den 4 juni 2010

    Den där kycklinggrytan lät inte helt fel! Vad spännande att använda marinerade vitlöksklyftor. Lägger genast till receptet i högen av dem som måste testas snarast. :-)

  3. tina kl 08:13, den 6 juni 2010

    Martina: Så sant som det var sagt.

    Frida: Fint!

  4. anna kl 22:44, den 21 juni 2010

    men det var några himla goda tårtor!

  5. tina kl 22:45, den 21 juni 2010

    Haha!

  6. en söndag | Vardagspärlor kl 17:50, den 31 oktober 2010

    [...] ett tips härifrån som hade tagit receptet härifrån om vad för mat det skulle bjudas på hos oss idag. Men som alltid då jag skall följa recept, [...]

  7. Lina kl 18:30, den 26 januari 2013

    Men nå så sjukt god gryta!!! Tusen tack för receptet, -fantastiskt gott!

  8. tina kl 19:42, den 26 januari 2013

    Lina: Härligt, vad glad jag blir att du gillade maten så mycket! :-)

  9. Isflingan kl 21:10, den 5 oktober 2014

    Har aldrig provat inlagda vitlökar tidigare. Men d var ju riktigt gott :) Framförallt i en gryta som denna :)

  10. tina kl 18:39, den 14 oktober 2014

    Isflingan: Ja!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen