Nu äter vi risotto tills vi spricker!
den 18 oktober 2010, kl 08:35
Vill förresten passa på att tipsa om fredagens risotto med kronärtskockshjärtan, den var riktigt god. Jag tror bestämt att vi måste ha fått in ett mycket bra risottoflyt i höst, för det blir ju faktiskt fullträff gång på gång. Receptet på kronärtsskocksrisotton hittar ni här.
Tidigare risottofavoriter på pickipicki
Risotto med kantareller och västerbottenost
Risotto med butternut squash och getost
Saffransrisotto med fisk, räkor och sparris
Musselrisotto
Kyckling med curryrisotto och mango chutney
15 kommentarer till “Nu äter vi risotto tills vi spricker!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Roligt att du gillade kronärtskocksrisotton! Det är förresten gott att blanda Karl Johan och kronärtskockor; den varianten gjorde jag nyligen.
Appropå skockor (som jag lärt mig att det heter, alltid trott det heter kockor… kronärts-kockor, liksom)… Åt jordärtskockor häromdan, bara kokta och mixade. Herremingud så gott det var! Men, vad använda dessa små saker till? Pickipicki kanske har tips? :)
Blev sa sugen efter allt ditt prat om risotto att det blev butternutsquash-risotto hos oss igar! Muuums!
ha! jag trodde också att det hette kockor när jag var liten. kronärtskocka är för övrigt något av det godaste man kan äta. basta.
tina hälsar till alla som retas för felstavning. Hon skyller på feberångorna och cocillanadimma.
Åh jag älskar risotto, älskar. Yumyumyum! :)
Åhh…cocillana – det är grejer det! Och skockor förstås, både kronärt- och jordrt-.
Hälsa till den ångingt dimmiga Tina från
Eva
Ser fantastiskt ut, som alltid. Krya på dig!
Me like risotto!!! Den med getost och butternut lät spännande!!!
Helena: Det ska jag lägga på minnet. Tack för ett toppenrecept!
Hanna: Skockor it is! Soppa är mitt hetaste tips:
http://www.pickipicki.se/2010/09/soppa-brod-sant/
Hanna: BRA! :-)
Charlotta: Jag vill minnas att du har haft ett fin skockfoto, men jag kanske missminner mig? Gott är det i vilket fall!
Carl: Hostmedicin gör susen!
Cecilia: Instämmer!
Eva: Ja, har man testat alla huskurer och apotekets receptfria sortiment så är cocillana som att komma till hostmedicinhimlen!
Pytte: Tack fina du.
@Pickipicki jag fräser bacon först på plåten i ugnen med tärnat äpple. Sen på med smeten när baconet är ”klart” :)
Sofie: Ja, den är speciell. Testa vetja!
Kronärtskokocka som är så gott!
Helena: Vi har diskuterat namnet i kommentarsfältet här ovan, men kokocka heter det definitivt inte! ;-)
Åh, ja, bra tips där! Parmesan kommer bli fantastiskt gott till den här kockan också… Jag har dessutom fått en laddning direkt från Italien via min snälla mor så det är bara att börja laga… :D
Hanna: Lyllos dig, matleverans från Italien vore så dumt!