Anders, här är fisken!

den 22 november 2010, kl 15:20



Anders fiskade en finfin regnbåge i höstas och skickade ett mail med en fråga om vad han skulle göra av fisken. I brist på bra idéer tipsade jag om att han alltid kunde skicka fisken hem till mig. Det svaret är ett säkert kort, man vill ju inte verka okunnig i onödan. Det var bara det att sen låg den där, fisken, på diskbänken i det röda köket och stirrade mig i vitögat. Då är det tur att twitter finns. Ut med en fråga och sen få svar raka vägen in i köket ett par minuter senare. Det är 2010 i ett nötskal. Det var förresten fina Anna på det Skånska Skafferiet som tipsade om hur hon ugnsbakar sin fisk i folie. Och att härmas är ju som bekant en bra metod för att lära sig saker och ting i köket. Nu vet jag Anders, nästa gång kan du alltid göra såhär:

Fisk inslagen i paket och snöre
Torka av den rensade och fjällade fisken. Gnid insidan av fisken med en halverad citron och ett par krossade vitlöksklyftor. Salta, peppra och fyll fisken med rivet skal från citronen, färsk bladpersilja och timjan. Slå in fisken i folie, eller i bakplåtspapper med hjälp av snören. Lägg på en plåt och baka i ugnen i 225 grader tills skinnet lossnar från fisken (tog runt 45 min för den här 2,5 kilo stora fisken). Servera med kokt potatis, skirat smör, romsås och rejäla citronklyftor.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Anders, här är fisken!”

  1. Emma kl 16:34, den 22 november 2010

    Tillagar ofta hel fisk i ugnen, tycker att det snäpp på alltid blir riktigt bra. Dock använder jag tyvärr ofta det för miljön riktigt dåliga aluminiumfoliet till det, men nu blir det bakplåtspapper i fortsättningen!

  2. Hanna kl 16:45, den 22 november 2010

    Hel ugnsbakad fisk blir alltid så saftigt och gott! Mums!

  3. Eva kl 17:19, den 22 november 2010

    Tidigare hade jag tillgång till hemfiskad gädda och av den gjordes alltid ugnsgädda = fylldes med smör + dill/persilja, penslades på ovansidan med ägg, ströbröd över + några smörklickar. Skjuts in i ugnen. Efter halva tiden hälldes så mycket grädde som samvetet tillät vid sidan om. Mitt samvete var/är rymligt…
    Receptet går att tillämpa på all hel fisk.

  4. Anders (Såklart!) kl 08:38, den 23 november 2010

    Ser kalasgott ut!!
    Hade jag gett mig på fisken själv hade det nog blivit torrt och tråkigt =)
    Har fått ett tips av en kollega att man kan grava regnbåge och att det tydligen blir jättegott, så nu inväntar jag en instruktion på picki om hur man gravar fisk??? Trodde att man bara köpte gravad fisk, inte gjorde det själv :-)

  5. Anna B kl 18:06, den 23 november 2010

    Tjusigt! Vi brukar vara lite lata och ugnsbaka potatisklyftor i samma form, men din kombo låter riktigt god!

  6. tina kl 20:32, den 23 november 2010

    Emma: :-) Själv ska jag börja laga hel fisk i ugn lite oftare!

    Hanna: :-)

    Eva: Det låter gott det!

    Anders: Jamenvisst! Gravad lax ska vi väl kunna ordna! :-) Tack för maten!

    Anna B: Smart!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen