Pappans vilda skogssås
Det här skulle kunna ha varit farsdagsmiddagen, men det är det inte. Men på tema pappan, dagen till ära, är det här en finfin älg tillsammans med pappans goda sås till vilt. En vild sås helt enkelt, som rymmer mer skog än vad man kan tro. Lingon, trattkantareller och enbär, vad mer kan man begära av en skogssås? Inget tror jag, och då har jag ändå funderat en bra stund. Till pappan, varsågod, här är din sås.
Pappans vilda skogssås
Gör en bottenredning genom att vispa ut ett par matskedar vetemjöl i smör som smälts i en kastrull, vispa till en slät smet. Vispa ner grädde, steksky från älgsteken, och/eller en skvätt viltfond. Tillsätt enbär som mortlats grovt (6-7 stycken), någon matsked lingon från hemkokt lingonsylt (alternativt färska/frysta lingon), samt en till ett par nävar smulade torkade trattkantareller. Låt såsen småkoka 5-10 min. Smaka av med salt och peppar, späd ev med buljong eller viltfond. Servera såsen förslagsvis till älgstek, tillsammans med kokt potatis och svartvinbärsgelé.
6 kommentarer till “Pappans vilda skogssås”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hej Tina! jag har gett dig en award (http://erkaperkasblogg.blogspot.com/2010/11/veckans-meny-och-jag-har-fatt-en-award.html)
Vad vackert dekorerat!
mums!
min pappa är också alldeles fantastiskt duktig på att laga sås, det måste vara något pappa-igt. det låter mumsigt, hur som helst. skulle kunna tänka mig en sked till frukost. :)
Hihi, vad lustigt, for aven min pappa ar bra pa det dar med sas! Denna later ju helt underbar.
Vilken härlig sås, ser fint ut med enriset!
Erika: Du är så snäll, ska kika in den. Tack!
Anna: Mums!
Charlotta: Haha, nej där går nog gränsen. Oavsett hur god såsen än må vara!
Hanna: :-D
Martina: Enris är fina grejer!