Pappans vilda skogssås

den 14 november 2010, kl 20:48

Det här skulle kunna ha varit farsdagsmiddagen, men det är det inte. Men på tema pappan, dagen till ära, är det här en finfin älg tillsammans med pappans goda sås till vilt. En vild sås helt enkelt, som rymmer mer skog än vad man kan tro. Lingon, trattkantareller och enbär, vad mer kan man begära av en skogssås? Inget tror jag, och då har jag ändå funderat en bra stund. Till pappan, varsågod, här är din sås.

Pappans vilda skogssås
Gör en bottenredning genom att vispa ut ett par matskedar vetemjöl i smör som smälts i en kastrull, vispa till en slät smet. Vispa ner grädde, steksky från älgsteken, och/eller en skvätt viltfond. Tillsätt enbär som mortlats grovt (6-7 stycken), någon matsked lingon från hemkokt lingonsylt (alternativt färska/frysta lingon), samt  en till ett par nävar smulade torkade trattkantareller. Låt såsen småkoka 5-10 min. Smaka av med salt och peppar, späd ev med buljong eller viltfond. Servera såsen förslagsvis till älgstek, tillsammans med kokt potatis och svartvinbärsgelé.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Pappans vilda skogssås”

  1. Erika/Erka Perka kl 21:18, den 14 november 2010

    Hej Tina! jag har gett dig en award (http://erkaperkasblogg.blogspot.com/2010/11/veckans-meny-och-jag-har-fatt-en-award.html)

    Vad vackert dekorerat!

  2. anna kl 22:28, den 14 november 2010

    mums!

  3. charlotta kl 08:51, den 15 november 2010

    min pappa är också alldeles fantastiskt duktig på att laga sås, det måste vara något pappa-igt. det låter mumsigt, hur som helst. skulle kunna tänka mig en sked till frukost. :)

  4. Hanna kl 11:04, den 15 november 2010

    Hihi, vad lustigt, for aven min pappa ar bra pa det dar med sas! Denna later ju helt underbar.

  5. Martina kl 18:45, den 15 november 2010

    Vilken härlig sås, ser fint ut med enriset!

  6. tina kl 22:00, den 15 november 2010

    Erika: Du är så snäll, ska kika in den. Tack!

    Anna: Mums!

    Charlotta: Haha, nej där går nog gränsen. Oavsett hur god såsen än må vara!

    Hanna: :-D

    Martina: Enris är fina grejer!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen