Chokladkalender – lucka 22

den 22 december 2010, kl 22:58

Klicka på bilden för att öppna lucka 22!

Skriv ut inlägg

Lek mer med maten!

den 21 december 2010, kl 17:00



Om man leker med maten en söndagkväll, kan det hända att det bland annat resulterar i snudd-på-sushi i svensk tappning. En liten boll potatismos, toppad med färskriven pepparrot och en bit inlagd sill. Carl ruskade tvivlande på huvudet, men höll med om att det var otippat god plockmat i väntan på middag.

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 21

den , kl 09:20

Klicka på bilden för att öppna lucka 21!

Skriv ut inlägg

Choladkalender – lucka 20

den 20 december 2010, kl 08:10



Klicka på bilden för att öppna lucka 20!

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 19

den 19 december 2010, kl 09:50

Klicka på bilden för att öppna lucka 19!

Skriv ut inlägg

När tärningen faller på musselpasta

den 18 december 2010, kl 15:20

Det vore kanske en överdrift att kalla det tradition, men vissa fredagar dukar vi fram musslor i det röda köket. Vi brukar slå tärning om huruvuda det ska bli musslor i form av moules marinés, musselrisotto eller musselpasta. Det bästa med att slå tärning med sådana alternativ, är att det alltid blir vinst. Nu senast föll tärningen på musselpastan, hurra för det!

Musselpasta

Koka pasta för två. Tvätta och skrubba (ett nät) musslor ordentligt. Knacka musslorna i bänken, de som inte stängs slängs. Stek finhackad lök och vitlök i olja i en stor kastrull. Löken ska bli mjuk, utan att få färg. Koka upp ett par dl vitt vin och lika mycket vatten, lägg i musslorna och låt dem koka under lock några minuter tills de öppnar sig. De musslor som inte öppnat sig slängs. Plocka musslorna ur skalen, men spar ett gäng musslor med skal att toppa pastan med. Fräs lite lök, färsk röd chili, och ev lite vitlök i någon matsked olja i en stekpanna. När löken är mjuk, häll över 1-2 dl av musselspadet och grädde efter behag. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner nykokt pasta, musslorna och rejält med finhackad bladpersilja.

Andra vinnarkast med samma tärning
Moules marinés och hembakad baguette
Musselrisotto

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 18

den , kl 10:05



Klicka på bilden för att öppna lucka 18!

Skriv ut inlägg

Chokladkalendern – lucka 17

den 17 december 2010, kl 07:35

Klicka på bilden för att öppna lucka 17!

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen