En knallgul onsdag!
Efter en orange tisdag, kommer givetvis en knallgul onsdag. Åtminstone när temat på veckomatsedeln är regnbågens färger. Av bland annat en bortglömd påse saffran lagade C en gul risotto, och till det halloumipanerad kycklingfilé. Själv bidrog jag inte nämnvärt till matlagningen. Men jag åt, var glad och så delade jag ut 7 poäng.
Halloumipanerad kyckling
4 kycklingfiléer
100 g halloumi
2 ägg
2 msk mjöl
1 msk ströbröd
Riv halloumin fint, blanda med uppvispat ägg, mjöl, ströbröd, salt och peppar. Vänd filéerna i smeten, stek tills de har fått en fin yta. Stek sedan klart filéerna i ugnen i 175 grader (till en innertemperatur på 70 grader). Servera med saffransrisotto.
Receptet på saffransrisotto hittar du här.
Mer knallgula tips?
Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk
En färgsprakande paella
Saffranspannkaka
Citronkladdkaka
14 kommentarer till “En knallgul onsdag!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Halloumipanerad!! Wow, vad gott!!!
[...] This post was mentioned on Twitter by Mattias Aspelund, Carl Fredriksson. Carl Fredriksson said: @aspelund Tack för halloumitipset. Det blev ett inlägg. http://www.pickipicki.se/2011/01/en-knallgul-onsdag/ [...]
risotton ser otroligt fin ut! kan ju alltid hoppas på att även jag har lite gammal saffran som ligger och skräpar i skafferiet, så är kvällens middag fixad :)
Snacka om knallgul! :) Halloumipanerad later himla intressant…
så härligt gott det ser ut, så färglatt
Åh, haloumi är SÅ gott. Det måste jag handla snart igen. :-)
Härlig påskfärg och halloumipanering låter ju smarr, salt och gott.
Ser grymt gott ut. Som godis fast mat.
Sofie: Det var det!
Charlotta: :-)
Hanna: Halloumi är gott!
Linda: Jag gillar färgglatt!
Erika: Japp!
Mårtenssons kök: Ja, halloumins sälta är toppen!
Christer: Mat är godis!
Vilken härlig vecka det här blir med alla fina färger!
Man brukar ju säga att färggladare mat är nyttigare.
Emmy: Då brukar jag kontra med ostbågar och gelégrodor! ;-)
Vilken härlig och färglad rätt det där verkar vara!
Tant Grön: Ja, saffran är toppen! Jag menar, kyckling och ris tillhör ju inte det mest färgglada på sitt eget vis! :-)
[...] blir det mer godmat! Halloumipanerad kycklingfilé med saffransrisotto från [...]