En knallgul onsdag!

den 26 januari 2011, kl 07:56

Efter en orange tisdag, kommer givetvis en knallgul onsdag. Åtminstone när temat på veckomatsedeln är regnbågens färger. Av bland annat en bortglömd påse saffran lagade C en gul risotto, och till det halloumipanerad kycklingfilé. Själv bidrog jag inte nämnvärt till matlagningen. Men jag åt, var glad och så delade jag ut 7 poäng.

Halloumipanerad kyckling
4 kycklingfiléer
100 g halloumi
2 ägg
2 msk mjöl
1 msk ströbröd

Riv halloumin fint, blanda med uppvispat ägg, mjöl, ströbröd, salt och peppar. Vänd filéerna i smeten, stek tills de har fått en fin yta. Stek sedan klart filéerna i ugnen i 175 grader (till en innertemperatur på 70 grader). Servera med saffransrisotto.

Receptet på saffransrisotto hittar du här.

Mer knallgula tips?

Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk
En färgsprakande paella
Saffranspannkaka
Citronkladdkaka

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “En knallgul onsdag!”

  1. Sofie / Mumsfillibaba kl 08:25, den 26 januari 2011

    Halloumipanerad!! Wow, vad gott!!!

  2. Tweets that mention En knallgul onsdag! | pickipicki -- Topsy.com kl 08:47, den 26 januari 2011

    [...] This post was mentioned on Twitter by Mattias Aspelund, Carl Fredriksson. Carl Fredriksson said: @aspelund Tack för halloumitipset. Det blev ett inlägg. http://www.pickipicki.se/2011/01/en-knallgul-onsdag/ [...]

  3. charlotta kl 09:14, den 26 januari 2011

    risotton ser otroligt fin ut! kan ju alltid hoppas på att även jag har lite gammal saffran som ligger och skräpar i skafferiet, så är kvällens middag fixad :)

  4. Hanna kl 10:39, den 26 januari 2011

    Snacka om knallgul! :) Halloumipanerad later himla intressant…

  5. Linda - Cupcakefluffan kl 16:16, den 26 januari 2011

    så härligt gott det ser ut, så färglatt

  6. Erika - Bakglädje kl 16:30, den 26 januari 2011

    Åh, haloumi är SÅ gott. Det måste jag handla snart igen. :-)

  7. Mårtenssons kök kl 17:38, den 26 januari 2011

    Härlig påskfärg och halloumipanering låter ju smarr, salt och gott.

  8. Christer kl 19:50, den 26 januari 2011

    Ser grymt gott ut. Som godis fast mat.

  9. tina kl 20:14, den 26 januari 2011

    Sofie: Det var det!

    Charlotta: :-)

    Hanna: Halloumi är gott!

    Linda: Jag gillar färgglatt!

    Erika: Japp!

    Mårtenssons kök: Ja, halloumins sälta är toppen!

    Christer: Mat är godis!

  10. Emmy kl 23:28, den 26 januari 2011

    Vilken härlig vecka det här blir med alla fina färger!
    Man brukar ju säga att färggladare mat är nyttigare.

  11. tina kl 20:33, den 27 januari 2011

    Emmy: Då brukar jag kontra med ostbågar och gelégrodor! ;-)

  12. Tant Grön kl 21:03, den 31 januari 2011

    Vilken härlig och färglad rätt det där verkar vara!

  13. tina kl 22:50, den 31 januari 2011

    Tant Grön: Ja, saffran är toppen! Jag menar, kyckling och ris tillhör ju inte det mest färgglada på sitt eget vis! :-)

  14. Konsten att lägga pengarna i kylskåpet | Fröken Sohl @ Spotlife kl 17:54, den 7 januari 2012

    [...] blir det mer godmat! Halloumipanerad kycklingfilé med saffransrisotto från [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen