Hem(ma)burgare med getost

den 14 februari 2011, kl 09:50

Att det mest enkla är det som är allra godast, slår egentligen aldrig fel. En hamburgare toppad med en generös skiva getost. Till det ett rejält lass ugnsrostade potatisar och färgglada morötter, med flingsalt och rosmarin. Då är maten så god att söndagsmiddagen helst inte ska ta slut. På sätt och vis är den iofs inte slut än. För gissa vem som har en hamburgare i matlådan? Lyllos mig, vem slår den matlådan idag?

Hem(ma)burgare med getost
Blanda 400 g nötfärs med 1ägg, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma 4 st hamburgare och stek på medelhög-hög värme i ca 5 min. Vänd hamburgarna och lägg på en skiva getost på varje. Stek dem färdiga, dvs ungefär ytterligare 5 min. Servera tillsammans med tunt skivad rödlök och tomat i ett gott bröd (jag tjuvade deg från Carls surdegsbrödsbak – rågsur, vetemjöl special och linfrön, toppat med sesamfrön). Gott med ugnsrostade rotfrukter till.

Ugnsrostade rotisar med rosmarin
Skär ett gäng färgglada morötter och potatis i lika stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och salt. Ugnsrosta i 225 grader i ca 25 min. Smula över flingsalt och rosmarin när rotfrukterna när de kommer ut ur ugnen.

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Hem(ma)burgare med getost”

  1. frida kl 12:47, den 14 februari 2011

    Jag hade fiskwallenbergare med blomkålsmos (recept härifrån) i matlådan. Färsk brysselkål till det. Så det var inte så synd om mig heller. Hur var Spessito?

  2. Anna B kl 12:48, den 14 februari 2011

    Å så gott med getostburgare, måste nog gå och äta lunch snart …

  3. Helena mitt i smeten kl 16:37, den 14 februari 2011

    Det där lät gott! Ditt getostuppehåll blev inte så långt, eller hur?

  4. tina kl 18:15, den 14 februari 2011

    Frida: Det låter gott! Jag åt just palsternacks- och potatismos till min lax, med saft och skal från citron i moset. Finfint! Spessito var hemtrevligt och maten god. Vi åt lite olika, men jag tror att alla var nöjda. Jag tycker att det roligt att det drar mycket folk! Efterrätterna var OK, men inte mer.

    Anna B: :-)

    Helena: Uhm, jag som tänkte låta det vara osagt. ;-)

  5. Sofie / Mumsfillibaba kl 18:45, den 14 februari 2011

    Hemmaburgare slår allt!! Med en skiva getost slår det allt!!

  6. Mårtenssons kök kl 18:53, den 14 februari 2011

    Men det var väl den allra sötaste lilla burgaren vi någonsin skådat!

    Ha en fin hjärtekväll!

  7. tina kl 18:56, den 14 februari 2011

    Sofie: Ja! :-D

    Mårtenssons kök: Förrätt, hälsar hon-som-gärna-leker-med-maten… ;-)

  8. anna kl 20:15, den 14 februari 2011

    Åå vilken liten bebisburgare!

  9. tina kl 21:56, den 14 februari 2011

    Anna: :-)

  10. Lotta kl 22:28, den 14 februari 2011

    Jag hade min allra första ”pulled pork” med guaccamole, limemarinerade morötter och ett stort ”mellanöstern” tunnbröd (vågar inte skriva något mer exakt land/folkslag för att göra något upprörd) från vår härliga kolgrillsbar. Så gott att jag hade kunnat ätit två matlådor!

    Men burgare är ju inte heller fel, speciellt inte med getost!

  11. tina kl 22:36, den 14 februari 2011

    Lotta: Fy vad gott det låter!

  12. Linda - Cupcakefluffan kl 17:12, den 15 februari 2011

    så gott det ser ut, getost har jag aldrig ätit, minihamburgaren är ju så toksöt liksom :-)

  13. tina kl 22:07, den 15 februari 2011

    Linda: :-)

  14. Han fick en veckomatsedel! | pickipicki kl 07:03, den 16 januari 2012

    [...] Hem(ma)burgare med getost Tis Lammfärsbullar i tomatsås Ons Polentapanerad getost, pumpapuré och smörfrästa grönsaker [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen