Måndagssmoothie med mango och kokos
I helgen firade vi supermånen med en solgul mango- och kokossmoothie. Jag har länge sneglat på burken med kokosolja i skafferiet. Med skräckblandad förtjusning, om jag ska vara ärlig. Min relation till kokos överlag är lite å ena sidan, å andra sidan. Ibland gillar jag kokos, ibland inte alls. Mangosmottin var dock riktigt god, med en snäll kokossmak som gick hem i der röda köket. Men, vad mer jag ska hitta på av kokosoljan har jag ingen aning om. Tips någon?
Mango- och kokossmoothie på Linas vis
Mixa 2 dl naturell yoghurt med 1 dl frysta mangotärningar (alt 1 färsk mango), 1 msk kokosolja och 0,5 msk lönnsirap. Häll upp i glas. Toppa med kokosflingor. Recept: Lina
Mngosmotti så som vi oftast gör den
Mixa 1 färsk mango tillsammans med 2 dl tjockyoghurt och 1 msk kokosolja (Kung Markattas är utom tävlan). Häll upp i glas och toppa med grovstött kardemumma.
19 kommentarer till “Måndagssmoothie med mango och kokos”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Grymt! Älskar mango och älskar kokos!
Vilken ljuvlig smoothie :-)
Härligt! Det där måste testas! Har alla ingredienserna hemma så det blir kanske förr snarare än senare… Ha en trevlig kväll! :)
Å vad gott det lät, måste berömma dig för en mycket fin blogg!
Hade ju passat bra på vår lördagsmiddag med mango som tema. Kokosolja har vi ingen erfarenhet av, förutom den alla tyskar (förlåt alla tyskar) smörjer in sej med på stränderna utomlands:) Och det är väl förhoppningvis inte sån olja du menar?
Johanna: Testa vetja!
Linda: Ja! Fast jag gillar all smotti!
Emelie: Hoppas på förr!
Madeleine: Tack snälla!
Mårtenssons kök: Hihi. Jag vet inte vad tyskarna använder för olja, jag använder den här: http://www.kungmarkatta.se/product.asp?pid=284
Vilken tillfällighet, jag hittade ett recept med kokosolja i idag när jag spanade efter middag, men har ingen sådan hemma så det blev inte att jag provade. Det kanske faller dig i smaken? http://blogg.kungmarkatta.se/2011/02/majssoppa-med-sting/
kokosolja är riktigt gott att stek maten i, man märker skillnad på smak på t ex wokgrönsaker om man tar det istället för någon annan olja.
annars är det gott att ha kokosolja för att göra råa (raw food) godis eller bakverk.
även gott i muffins eller andra kakor :)
ha en bra tisdag! :)
Lovely, my style, verkligen! Kokosoljan är otroligt nyttig. Du kan steka i den, den tål upphettning bra. Den är bra att äta raw också, jag tar ofta en sked i smoodin. Sen kan du värma den lätt i vattenbad med kakao och lönnsirap och få en chokladglasyr till myffins, små roliga chokladbollar o dyl!
Mitt bästa tips just nu är rå tryffel, kolla här: http://mynewroots.blogspot.com/2011/02/chocolate-fudge-and-self-love.html
Mer info om kokosolja för övrigt, från min bästaste bästa leverantör söder om söder! http://www.superfoodbutiken.se/Kokosolja.html
Kan man använda kokosmjölk istället för kokoslja? Låter gott!
Alexandra: Men just ja, Mikaelas soppa! Den har jag spanat in tidigare, men glömt bort. Tack för tipset! :-)
Molly: Wok är en toppenidé, kan tänka mig att det passar finfint! Tack!
Mikkan: Pyntet till muffinsarna låter för bra för att vara sant. RÅ tryffel måste jag spana in. Tacktacktack!
Matilda: Klart man kan ha kokosmjölk i smottis, men tveksamt om det blir den här lena smaken som av kokosolja.
Jag testade denna igår, jättegod!!
Min 3 åring försökte slicka ur sitt glas när hon druckit upp. ”Mamma kan du hjälpa mig, jag når inte med tungan”…. Vi fick plocka fram en sked och fiska upp de sista dropparna.
Trevlig dag! /Erika
Erika: Haha, det var roligt! :-D En fin torsdag önskar jag dig!
[...] Själv kom jag lätt undan med quesadillas fyllda med en kikärtsröra smaksatt med ajvar relish och chili samt en snäll mangosmotti. [...]
[...] Blodgrape, bröd med kryddost och skivad tomat toppad med salt och vitpeppar på farmors vis och en mangosmotti med kokos och kardemumma. Publicerad i frukost | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]
[...] kommer från Tina, som gör den godaste smoothien jag har [...]
Det här var så gott att jag kan inte bestämma mig om jag hädanefter bara ska få äta det på lördagar och kalla det för godis :)
Isflingan: Haha!