Grillad pyttipanna
När vi ändå är inne på temat grillat. Jag är ju svag för pyttipanna överlag, men det finns ingen pyttipanna i hela världen som är så god som pyttipannan gjord på grillresterna från kvällen innan. Olika sorters kött, kryddstarka korvar, halloumi, generöst med grillade grönsaker (squash, lök och champinjoner ni vet) och så basilikaslungad färskpotatis. Ja precis, en salig blandning utan gränser. Hade jag haft lite storhetsvansinne så hade jag döpt det här till en gränslös grillpanna, men nu har jag fortfarande hedern i behåll och inser ju att det här knappast är ett recept. Men strunt i att det knappt är ett recept, för det är bra mycket godare än många recept-på-riktigt. En god grillpanna helt enkelt.
Grillpanna
Plocka fram allt som blev över från grillkvällen innan. Dela de grillade resterna i generösa bitar (dvs långt ifrån små mesiga bitar a’la köpepytt). Stek i lite smör eller olja, strö över lite flingsalt och svartpeppar. Toppa med en rejälv näve grovhackad bladpersilja.
7 kommentarer till “Grillad pyttipanna”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det hade inte suttit fel!
Ah, va fiffigt!
Pyttipanna är allt gott det :-)
Ett perfekt sätt att ta tillvara rester… och gott blir det också!
Bra inspiration till att ta vara på rester! Tack!
Pyttipanna är så gott och så enkelt att ta till tex. när fantasin tryter…:-)
Hanna: Nä, den här sitter rätt;-)
Therese: Japp!
Linda: Japp!
Erika: Eller hur!
Anna: Tack själv!
Inspiration: :-)