Marinerade jordgubbar
den 25 maj 2011, kl 10:15
Jag erkänner, egentligen borde det vara förbjudet att göra den här efterrätten före midsommar. Först ska man fylla sin kvot med att äta jordgubbar precis-som-de-är, därefter är det okej att härja fritt. Men, jag lever inte alltid som jag lär.
Jordgubbar marinerade i lime och mynta
Blanda rivet skal från lime, med limesaft och lite råsocker. Finhacka några färska myntablad. Blanda med jordgubbarna och servera med vaniljglass eller en klick grädde.
23 kommentarer till “Marinerade jordgubbar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Man får göra precis som man vill tycker jag. :) Mums förresten. Kram.
Åh vad gott! Måste iväg och köpa lite jordgubbar till ikväll. Har en kladdkaka som vänter och det vore perfekt till!
Det här är mitt favoritsätt att äta jordgubbar på, det och så lite vit chokladsås att ringla över = min paradefterrätt! Galet gott och så enkelt att göra *mums* Du är förlåten ;)
Somrigt så det förslår! Jo, och att bero när man får äta och inte, när det gäller godsaker får man alltid fuska. Förutom med semlor!
Vilken härlig bild, ser så härligt somrigt ut
Det är ok för denna gången… ;-)
Åh låter fantastiskt gott och fräscht! Ska absolut prövas i sommar (framförallt då min myntaplanta växer så det knakar ute på balkongen). Kommer ihåg att jag ett par gånger gjort marinerade jordgubbar med stjärnanis, minns det som sockerlag med stjärnanis som jordgubbarna fick marinera i. Tror det serverades med grädde smaksatt med ingefära, och att det var annorlunda men gott!
Lycka till med tentapluggandet, vi ses den 2a juni!
Kram från Maja (och Erik)
Underbart! Jordgubbar kan man äta hur man vill, tycker jag. Finns egentligen bara en regel; FROSSA! ;-) Har läst några recept där jordgubbar och basilika ska funka bra tillsammans med, det har jag (heller) aldrig provat…
Nejmen så är det ju inte! Det där med att äta sig mätt på naturella jordgubbar gäller ju bara svenska. (och inte har du väl kostat på dig svenska redan nu?!). Frysta och importerade får man göra som man vill med när som helst.. för så är det haha. Idag gör jag paj på små små söta importerade till exempel, och tänker inte ha ett dugg dåligt samvete över det.
Josefina: :-D
Sarah: Ja, verkligen, lyllos dig!
Alexandra: Kul, då ska jag lägga vitchokladsås på minnet till nästa gång! :-)
Enkakaiugnen: Du har en poäng!
Linda: Sommar är bär, bär är sommar!
Hanna: Pju!
Maja: Det låter ljuvligt gott det! Vi får höras om fikatid som passar. Jag kanske kan få bjuda på lunch?
Frida: Det har du rätt i, den här efterrätten passar precis lika gott med basilika istället för, eller tillsammans med mynta.
Malin: Du har så rätt, tack!
ohhh, sa gott med jordgubbar. Här i Schweiz har vi haft ”sommar” redan 2 manader och har ätit de söta gubbarna ”precis som de är” genug redan :). Sa pa helgen tänker jag laga jorgubbsglass med min nya glassmaskin. Mmm mumsfilibaba.
Marinering av jordgubbar är väldans gott oavsett när man gör/äter det:) Vi provade en marinering med bl.a ingefära och vitt vin förra sommaren som var mycket gott, klart rekommenderbart:)
det här brukar vi ha som tillbehör när vi äter gräddfilspannacotta. mycket gott!
Känner doften av midsommar!!! Mmm…..
Jordgubbar passar så otroligt bra med lime och mynta! Ser fantastiskt gott ut!
AAH! Sluta GENAST upp med så sjukt frestande recept, jag blir galen av min helt plötsliga jordgubbsabstinens!
Va gott de låter! Och fin bild!
Bjud mig, please.
Kadri: Lyllos dig!
Mårtenssons kök: Mmm, gott, tack för tips!
Charlotta: Gräddfilspannacotta har jag aldrig ätit.
Sofie: :-D
Helena: :-)
Therese: Hohoho!
Sanna: Tack snälla du!
Helena: Nästa gång det vankas jordgubbar skickar jag ett sms!
Tina: Lunch vore fantastiskt tycker både jag och Erik! :) Vi åker till Uppsala efter tentan 1 juni, åker tillbaka till den 6e kanske. Om det passar dig där i svängarna någon gång? Kanske kan kombineras med loppisbesök också :) Vi hörs! Kram
PS. Sirapen lät spännande, ska provas om jag hittar skott. Erik har gjort lyckad syrensaft enligt ditt recept!
Maja: Det låter toppenfint, vi hörs på telefon vetja. Lycka till på onsdag. :-)
Världens godaste sommarefterrätt ikväll :) detta får man äta precis när o hur ofta som helst :)
Isflingan: Ja, det får man!