Sommarsåsen är en vansinnigt god sås
Det här är sommarsåsen i det röda köket. Det skulle kunna finnas ett samband mellan just det, och att såsen passar prima till all tänkbar sommarmat. Grillad fisk, grillade lammfärsspett med tabouleh, och så vidare. Vid närmare eftertanke passar nog såsen till all mat man kan sätta ordet grillad framför. Att den lagas flitigt skulle också kunna bero på att vi har fått stora mynta-vansinnet på vår balkong. Vanlig mynta, chokladmynta, ingefärsmynta och ett gäng okända mynta-kusiner. Den som tror något annat ska förresten veta att det är fint med mynta-vansinne, sämre åkommor kan man ha.
Myntasås
Blanda 2 dl matyoghurt med rivet skal från en halv citron, en halv pressad vitlöksklyfta och fint skuren mynta (mängd efter smak). Smaka av med en nypa salt och lite svartpeppar.
Pyntet: grön skål: Kastehelmi, Iittala, vit skål: IKEA
Publicerad i mynta, sås | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg