Fråga picki: vinbärsfrossa!

den 31 juli 2011, kl 09:49

Eftersom ni imponerar så med era svar om morotsblast, så ramlade det genast in en ny fråga. Den här gången med Anna som avsändare;

”Men nu vill jag vidga mina vyer och fråga dig + pickiläsarna en sak… Jag har tillgång till mängder av svarta och röda vinbär, men har ingen aning om vad jag ska göra med dem. Jag dricker inte saft och äter inte gelé. Vad sjuttan hittar man på istället? Jag vägrar låta dessa fina bär förgås. Hjälp!”

En fråga som verkligen ligger i mitt eget intresse. Här på bärkollot är antalet vinbärsbuskar tresiffrigt, och mesta delen av det vi plockar blir just saft och gelé. Lite fantasilöst kanske, men rätt praktiskt både vad gäller tillverkning och förvaring. Dessutom tycker jag att en flaska hemgjord saft eller en burk gelé är en fin present att ge bort. Men hjälp oss att fylla det här inlägget med fler fina och roliga recept, guldstjärnor till alla recept som inte är saft eller gelé vetja!

Vinbärsrecept på picki
Koka vinbärssaft i saftmaja
Svartvinbärsbladssaft
Svartvinbärsgelé
Apropå gelé, vad är det där geléprovet egentligen?
Vinbärsspecial
Fuskglögg på svartvinbärssaft
Vatten smaksatt med röda vinbär
Rödvinbärsmuffins
Långpannekaka med hallon och röda vinbär
Rödvinbärsdessert
Bärgazpacho
Rosa smacki-smacki
Rödvinbärssnittar
Rödvinbärschutney
Rödvinbärskräm


2008-års saftkok

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen