Vinbärsspecial
Det plockades en hel del vinbär under bärplockarresan till Finland i augusti. Som bekant blev det en hel del saft och premiär för svartvinbärsgelé men det blev också ett par alkoholhaltiga flaskor. Svartvinbärsspecial är gott, det återstår att de hur den röda smakar. Vackert är det om inte annat!
Vinbärsspecial
Plocka vinbären direkt i (väl rengjorda) flaskor, plocka flaskan så gott som full. Häll valfritt okryddat brännvin över, så att bären täcks. Låt flaskorna stå i 2-3 veckor. Sila därefter bort bären och häll upp i nya (väl rengjorda) flaskor.
Fina flaskorna kommer från butiken Hus-Modern
7 kommentarer till “Vinbärsspecial”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Påminner mig om när jag som liten spenderade somrarna i Blekinge. Vi hade mängder av svartvinbärsbuskar och alla, vuxna o barn, plockade massvis :) De vuxna gjorde sen saft, sylt och sprit på bären. vilka härliga minnen!
Jag har skrivit det förut och jag tänker skriva det igen. Tack för en underbar blogg, dina bilder och dina texter är bara så fantastiska. TACK för all inspiration, det är KUL att laga mat! :)
Ayla: Hurra för svarta vinbär! Hurra för härliga minnen!
Mollya: Tack snälla, det var fint sagt!
Oj det där ska jag introducera för min vinbärsälskande och spritintresserade pojkvän.
Ja gör det vetja! :)
Men vilken fantastiskt söt blus, eller är det en klänning?
Tack! Det är en (halva-reapriset-på-Dea-)blus! ;)