Karins tjusiga lax med kräftstjärtar
I helgen tillagades ytterligare ett födelsedagsrecept. Karins recept blev en förtjusande fin fredagsfisk!
Kräftfylld laxfilé, 4 port
4 portionsbitar av laxfilé
(lätt)majonnäs efter smak (0-1 dl)
1 dl creme fraiche
1/4 tsk cayennepeppar
1 tsk dillfrön
300 gram hackade kräftstjärtar
Gör en skåra mitt ner i varje laxfilébit och lägg laxen i en ugnsform. Hacka samman alla ingredienser med en matberedare eller för hand. Smaka av med ev mer kryddor, salt och peppar. Lägg ett par matskedar av fyllningen i fiskbitarnas skåra så att det står upp som en tuppkam. Fram till nu kan maten förberedas och stå i kyl. När det är matdax, baka fisken mitt i ugnen i 225 grader i ungefär 12 minuter.
Servera med pressad potatis, dillsåsen, en god sallad och en rejäl citronklyfta.
Gräddig dillsås
2½ dl matlagningsgrädde
1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl lätt creme fraiche
½-1 msk pressad citronsaft
1 dl färskhackad dill
salt och vitpeppar
Medan fisken står i ugnen gör du såsen. Koka upp grädde och buljong. Tillsätt creme fraiche och koka upp under omrörning. Smaka av med citron, dill, salt och peppar.
Publicerad i fisk, kräftor, lax, recept-i-present | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg