Klappgröt precis som förr
den 16 september 2008, kl 15:36
När vi var små gjorde mamma klappgröt ibland. I helgen gjorde vi klappgröt tillsammans och tänk att det smakade precis som när jag var liten, fluffigt och gott. (Jag tycker för övrigt inte om mannagrynsgröt det minsta lilla, men det här, det är något helt annat)
Klappgröt
5 dl vatten
2 dl lingonsylt (eller lingonsaft)
1 dl mannagryn
2 tsk maizena
Koka upp vatten och lingonsylt, rör ner mannagrynen och låt koka några minuter under omrörning. Rör ut maizena i lite kallt vatten och rör ner. Låt koka ytterligare någon minut under omrörning. Ta kastrullen från spisplattan och vispa med elvisp i 5-10 minuter (jag vispade i åtta minuter!). Serveras lite ljummen tillsammans med kall mjölk.
Receptet är ur fina boken Skogens skafferi.
Publicerad i efterrätt, lingonsylt, mellis | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg