Tom Kha Gai

den 4 september 2008, kl 08:50

Skokartongen har hyllats, med all rätt. Men, jag fick fler fina födelsedagspresenter när jag fyllde år, massor av fina presenter. Av Johannes och Helena fick jag en flaska chiliolja som är så vacker att den är svårt att slita blicken från. Som om inte det vore alldeles gott nog, fick jag även en burk med en Tom Kha-pasta och ett tillhörande recept. Spännande med en (för mig) alldeles okänd ingrediens. Maten blev supergod!

Tom Kha Gai
2 st gula lökar
1 burk kokosmjölk
0,5-1 st buljongtärning
10 st kaffir/limeblad
ungefär 1 msk Tom Kha-kryddpasta
2 stora kycklingfiléer
1 tomat
2 tsk fisksås
hackad färsk koriander efter smak

Bryn den hackade löken i lite olja (klart jag brynte den i min fiina chiliolja!). Häll på kokosmjölken och lika mycket vatten. Tjoffa ner buljong, limeblad och kryddpastan. Tärna kycklingen, tillsätt och koka upp. Häll i champinjoner och tomat och låt koka i 20-30 minuter. Häll i fisksåsen. Servera med färsk koriander.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen