Klappgröt precis som förr
När vi var små gjorde mamma klappgröt ibland. I helgen gjorde vi klappgröt tillsammans och tänk att det smakade precis som när jag var liten, fluffigt och gott. (Jag tycker för övrigt inte om mannagrynsgröt det minsta lilla, men det här, det är något helt annat)
Klappgröt
5 dl vatten
2 dl lingonsylt (eller lingonsaft)
1 dl mannagryn
2 tsk maizena
Koka upp vatten och lingonsylt, rör ner mannagrynen och låt koka några minuter under omrörning. Rör ut maizena i lite kallt vatten och rör ner. Låt koka ytterligare någon minut under omrörning. Ta kastrullen från spisplattan och vispa med elvisp i 5-10 minuter (jag vispade i åtta minuter!). Serveras lite ljummen tillsammans med kall mjölk.
Receptet är ur fina boken Skogens skafferi.
Publicerad i efterrätt, lingonsylt, mellis | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Klappgröt precis som förr”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh klappgröt gjorde alltid min farmor. Det är riktigt gott! Ska nog testa på o laga det o se om jag tycker det är lika gott som när va jag va liten..=)
Som jag varit sugen på klappgröt!!! Väcker riktiga barndomsminnen.
Ja det var gott igen, det var länge sedan vi åt det!Vill ni ha klappgröt till helgen?
Vad kul att du påminner mig om det. Min farmor från Hälsingland brukade göra det – men jag kommer inte ens ihåg om jag någonsin smakade. Jag tror inte att jag ville ha det, men nu är jag nyfiken!
Ja, hurra för barndomsminnen! I helgen äter vi klappgröt allihop, okej?