Låt maten tysta mun

den 14 juli 2011, kl 09:54

Systern är pickipickis hårdaste kritiker. Hon kan skicka sms som endast innehåller ordet: stavfel. Då är det bara att börja lusläsa de senaste inläggen. Det är också hon som hytter med näven och ropar: Sommarfrukost! Vad är det för inlägg, det är inte mat! Men så tror jag faktiskt att hon gillar sidan också, hon tillhör helt klart skaran som har testat flest recept. Så det här inlägget är till dig Anna, jag tror att det här är mat som du skulle kunna tycka om.

Kycklingrulad med salvia och parmaskinka
4 st kycklingfiléer
4 skivor lufttorkad skinka
1 näve riven prästost
färsk salvia
salt, svartpeppar

Banka kycklingfiléerna tunna. Lättast genom att lägga kycklingfilén mellan plastfolie och försiktigt banka med en kastrull eller liknande. Salta, peppra och fyll kycklingen med riven ost och 4 salviablad. Lägg en skiva lufttorkad skinka under kycklingen och rulla ihop till ett paket (kan hållas ihop mha av en tandpetare om det behövs). Stek runt om, i lite smör eller olja, på medelhög värme i en stekpanna. Lägg därefter kycklingruladerna i en ugnsform och stek färdiga mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 min (lägg på ugnsfolie mot slutet så att kycklingen inte får för mycket färg. Tiden varierar beroende på tjocklek på kycklingen, skär för att kontrollera att kycklingen är helt genomstekt, eller använd en köttermometer). Serveras med färskpotatis, tomatsallad och en god sås (ex.vis grädde, mörk balsamvinäger och vitlök).

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Låt maten tysta mun”

  1. tina kl 09:59, den 14 juli 2011

    Förresten Anna! Tala om vilka pickirätter som är dina favoriter vetja, så kan jag länka till dom i inlägget. Mongoliskt lamm?

  2. Matilda kl 10:58, den 14 juli 2011

    Låter supergott! Är receptet för 2 eller 4 portioner?

  3. tina kl 11:03, den 14 juli 2011

    Matilda: Det är tänkt för fyra.

  4. Åsa kl 11:09, den 14 juli 2011

    Och då har du säkert redan fått ett sms med ”stavfel” ;) eller så är det bara jag som är okunnig om hur mycket en knäve riven ost är :/

    Om jag ätit djur skulle jag med all sannolikhet gilla denna rätt!

  5. tina kl 11:30, den 14 juli 2011

    Åsa: Haha, en till språkpolis! Tack! :-)

  6. Designing good life - Sarah kl 13:33, den 14 juli 2011

    Låter gott! Ska testas.

  7. Martina kl 14:02, den 14 juli 2011

    Det är nog fler än din systern som gillar detta recept ;-)

  8. Malin kl 15:03, den 14 juli 2011

    *skriver ut och lägger i provlagashögen* Det låter jättegott!

  9. Fishis kl 15:22, den 14 juli 2011

    Mmm, det där låter jättegott. Jag dreglar :)
    Kram BLOGGFISKEN-för dig med passion för fisk :)

  10. Cecilia kl 15:27, den 14 juli 2011

    Picki, du är för underbar :) (Skrattar åt (min tolkning av) rubriken..)

  11. Camilla kl 16:50, den 14 juli 2011

    Det är perfekt med en ärlig syster, som säger till då det behövs. :)
    Hoppas att du får massor av beröm också, mellan kritiken. ;) Din sida är fantastisk!
    Kram!

  12. tina kl 10:38, den 15 juli 2011

    Sarah: Ja gör det vetja!

    Martina: :-) Salvia är riktigt gott faktiskt. Har du fler tips om vad man kan laga för gott med just salvia?

    Malin: :-)

    Fishis: Bloggfisken, fint! :-)

    Cecilia: :-D

    Camilla: Men tack fina du!

  13. milla kl 14:10, den 16 juli 2011

    Salvia är ju så gott.

  14. tina kl 09:22, den 17 juli 2011

    Milla: Ja, verkligen!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen