Minas mammas örtbiffar!

den 30 juli 2011, kl 11:04

Minas mamma Faridé är en riktig inspirationskälla. Förra helgen satt hon i det röda köket med en påse torkade berberi-bär i handen och frågade vad jag gör av dem. Eftersom jag inte gör så mycket mer än äter dem precis som de är, så hade jag inte så mycket att komma med. Men Faridé däremot, först dukade hon fram sitt färgglada och finfina ris med berberis och dan därpå fick jag ett sms med en handlingslista till örtbiffar med just berberis i. På frågan hur mycket av vad, fick jag en smiley tillbaka. Så med de rätta ingredienserna gjorde jag säkert inte alls som det var tänkt, men gott blev det och jag blir lika glad varje gång jag tittar på fotot med de knallgröna biffarna. Färgen ärtgrön blev plötsligt örtgrön.

Minas mammas örtbiffar med berberis
Hacka ett litet paket valnötter eller kör i mixer, tillsätt färsk spenat (jag använde det allra minsta paketet fryst bladspenat eftersom allt annat var slut i affären). Finhacka dill (motsvarande 1 kruka), samma mängd koriander och minst dubbelt så mycket bladpersilja. Vänd ner detta i valnöts- och spenathacket tillsammans med 0,5-1 finstrimlad purjolök och en näve torkade berberis. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner 1-2 ägg och någon msk vetemjöl till formbar konsistens. Forma 10-12 biffar och stek på medelhög värme i lite olja, ca 3 min på varje sida. Vi serverade våra örtbiffar med granatäpple, bulgur smaksatt med pressad citron och yoghurtsås.

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Minas mammas örtbiffar!”

  1. Sydney kl 12:13, den 30 juli 2011

    Så gott det låter!

  2. Katarina kl 12:21, den 30 juli 2011

    Vad gott det låter och biffarna är så färggranna och fina!

  3. Loba kl 12:46, den 30 juli 2011

    Men det här ser ju helt fantastiskt ut!
    Jag undrar om jag skulle kunna ta salvia istället för koriander, eftersom koriander och jag inte går ihop…

  4. Emma kl 16:59, den 30 juli 2011

    Härligt gröna biffar, ska absolut testas nästa gång jag har kryddor hemma.

  5. sofie mumsfillibaba kl 17:20, den 30 juli 2011

    Underbara färger!!

  6. tina kl 20:21, den 30 juli 2011

    Sydney: Japp! Vad äter ni då?

    Katarina: Ja, dom blev verkligen knallgröna!

    Loba: Jag tänker mig att man tar dom örter man har tillgång till och tycker om. Salvia varför inte? Mynta kanske?

    Emma: Ja gör det vetja!

    Sofie: :-)

  7. Sannas Goda kl 09:22, den 31 juli 2011

    Snyggt!

  8. Sydney kl 10:52, den 31 juli 2011

    Paella och tapas :)

  9. tina kl 17:04, den 31 juli 2011

    Sanna: Grönt är fint på många vis! ;-)

    Sydney: Det låter inte så pjåkigt det heller! Gott!

  10. Fröken Dill kl 11:20, den 1 augusti 2011

    SPÄNNANDE!
    Tycker fröken Dill

  11. Ann-Louise kl 21:25, den 1 augusti 2011

    Vilken fin mat och vilka spännande ingredienser! Jag kan tänka mig att man mår som en prinsessa efter att ha ätit denna ypperliga mat. :)

  12. tina kl 21:54, den 1 augusti 2011

    Fröken Dill: :-D

    Ann-Louise: Javisst! :-)

  13. Alexandra - kärlek på tallrik kl 22:47, den 2 augusti 2011

    Men, vilket spännande recept på vegetariska biffar, har aldrig provat något liknande! De ser supergoda ut =D

  14. tina kl 10:12, den 4 augusti 2011

    Alexandra: Testa vetja!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen