Tryffelhimlen!

den 24 september 2011, kl 15:51

Det här med att komma hem igen och sätta ord på vad man har sett, ätit och upplevt är ungefär lika svårt som det är att greppa att det faktiskt var 30 grader och sol igår, tio grader och blåst idag. Jag behöver definitivt en övergång till vardagsmaten igen. Ska vi göra en deal? Om jag bjuder på ett gäng inlägg på temat hit-skulle-jag-åka-tillbaka-nästa-gång-i-Toscana, så bjuder ni på era bästa Italien-tips i samma anda. Vart skulle ni vilja åka tillbaka? Vad skulle ni äta igen och var? Lämna en kommentar vetja! Allt som är ätbart, drickbart och sevärt gills. Tryffelpastan jag åt på dei Frescobaldi Ristorante & Wine Bar i Florens skulle jag mer än gärna uppleva igen. Det måste vara såhär det ser ut i tryffelhimlen.

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “Tryffelhimlen!”

  1. Helena kl 16:48, den 24 september 2011

    Jag är på! Har flera godbitar att dela med mig av, både från Toscana, Ligurien och Sicilien

  2. sofie mumsfillibaba kl 17:18, den 24 september 2011

    Som den Italienälskare jag är skulle jag gärna åka tillbaka till Sardinien och äta på en helt fantastisk restaurang som vi hittade ett tips om i Damernas Värld av alla tidningar. En liten restaurang på en bakgata. INga menyer. Kunde inte engelska. Blev bara serverade en massa mat och hade inte en aning om vart notan skulle sluta. Spännande, roligt, gott, billigt!! Fick prova alla specialiteter och gick därifrån proppmätta. Det glömmer jag aldrig!!

  3. Ann-Louise kl 17:45, den 24 september 2011

    Jag skulle vilja åka tillbaka till Amalfikusten och äta den ljuvligt goda gnocchirätten med pesto och räkor som jag andaktsfullt åt för 11 år sen…

  4. karin - trattoria kl 18:34, den 24 september 2011

    Vi reser mycket i Italien och framförallt i Toscana, i somras åkte vi runt i hela toscana och åt ofantligt mycket god mat. Resan avslutades i cinque terre, så vansinnigt vackert! Vår favoritresaurang är Il Latini i Florens, var du där?
    http://trattoria.blogg.se/category/italien.html

  5. Eva kl 19:11, den 24 september 2011

    Oj vilket härligt liv du levt de senaste dagarna!
    Italien är ett härligt land som man alltid längtar tillbaka till, både för naturen, människorna och inte minst maten.
    Vid Lago di Como ligger en liten ort som heter Menaggio och där finns/fanns en familjerestaurang som heter/hette Lario. Vår Italienska var inte den bästa när vi besökte den utan ganska knagglig, men vi blev otroligt väl omhändertagna och serverade den ena vidunderliga rätten efter den andra. Enkelt och utan krusiduller men fantastiskt gott, en riktig matupplevelse! Och en frukost uppe i bergen en kylig morgon i en liten by. Bybor som nickade ett vänligt god morgon och kommenterade natten som varit så kall (så mycket förstod vi), och krögaren som hade lunchsoppan på tillagning, och den gamla damen som satt inne i ett hörn i den enkla matsalen och drack ett första glas vin…
    Kram från Eva

  6. Helena mitt i smeten kl 19:39, den 24 september 2011

    Jag tyckte min pasta med tryffelolja var ganska lyxig, men det där du ätit var något helt annat! Ser underbart ut!

  7. Sanna kl 10:17, den 25 september 2011

    Har (ännu) aldrig besökt Italien, men ser fram emot en lista med tips till en framtida resa.

  8. Isflingan kl 13:32, den 25 september 2011

    Välkommen hem finaste pickipicki!!! :)

  9. Kim kl 17:03, den 25 september 2011

    Oj oj oj, den här listan kommer bli användbar det hör jag.
    Jag åt mitt livs godaste pasta; gnocchi med tomatsås på ett familjärt hak i Chianciano Terme i Toscana. Il Buco hette trattorian och serverade oss mat vi aldrig glömmer.

    Välkommen hem!

  10. Tina N kl 18:01, den 25 september 2011

    Det var så himla länge sedan jag var i Italien, men jag kommer ihåg en fin pasta i tre färger i Riccione!

    Jag har en dröm om att hyra hus i Toscana, så jag kollar in dina tips istället! :)

  11. Mårtenssons kök kl 19:12, den 25 september 2011

    Vi sällar oss till de som ser fram mot alla tips som kommer upp här istället, så har vi en lista om vi kommer till Italien någon gång i framtiden.
    Anki skulle absolut bli överlycklig över att få komma till Sicilien, mest pga av alla Gudfadern-filmer och all historia som är kopplad till det…
    Håkan skulle inte ha något mot en resa till Toscana…
    Båda skulle absolut vilja njuta av allt det goda vinet och de goda ostarna:) Och allt annat gott däremellan!

  12. Helena kl 20:53, den 25 september 2011

    I Viareggio (Toscana) åt vi på mysiga La Locanda di Flory. En restaurang inredd som ett vardagsrum ungefär och känslan var som om vi vore hemma hos en italiensk familj. Läs mer här: http://www.ragazze.se/2009/05/04/maten-i-viareggio/#more-3424

  13. Emmy kl 23:16, den 25 september 2011

    Jag har nästan aldrig varit i Italien :-( Bara en dagstur till Venedig på vår skolresa när vi slutade 9:an. Fast det räknas knappt, för jag var mer intresserad av en kille i parallellklassen än av Italien… Men Berra och jag har tänkt spara och åka till Italien till våren. Då vill jag också äta oförglömlig mat!

  14. Fröken Dill kl 13:28, den 26 september 2011

    Restauranger riskerar ju att vara färskvara, varför jag bara vågar tipsa om Piccolo Abruzzo och Pietro Valentini i Rom. De fanns kvar, i alla fall i försomras. Misstänker att många barer i Florens och kanske även i andra städer fortfarande erbjuder gratis aperitivo-bufféer om man köper något att dricka?

    Platser i Italien som jag älskar är många: ROM (naturligtvis), Cinque terre, Sorrento, Sardinien, Florens med Fiesole, Capri, Pisa, Palazzo Farnese i Caprarola (BÄST!),Siena, Orvieto, Tivoli… och säkert många fler.

    Själv har jag inte (ännu) åkt skidor i Italien, men blev väldigt sugen när J beskrev lilla skidorten Bormio. (Tror Bergamo är närmsta stora stad…)

    Många hälsningar från Italien-fantasten fröken Dill

  15. tina kl 21:55, den 26 september 2011

    Alla: Vad roligt att läsa alla era fina tips! <3

  16. Klara kl 11:01, den 6 oktober 2011

    Erkänner härmed att vi var tillbaka på dei Frescobaldi redan till helgen, just för tryffelpastan. Lika god vända två; må de aldrig plocka bort den från menyn!

  17. tina kl 16:22, den 7 oktober 2011

    Klara: Instämmer, må den alltid finnas kvar (eller åtminstone så länge att även jag får tillfälle att smaka den en gång till). :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen