Gissa kvällens middag vetja!
den 31 oktober 2011, kl 18:45
Gissa vad vi lagar i det röda köket just, just nu! Ledtråd 1: I kastrullen kokar butternut squash. Ledtråd 2: Till höger i bild är det skivor med getost. Ledtråd 3: I den vänstra gröna skålen är det mannagryn. Den som gissar närmast vinner receptet!
25 kommentarer till “Gissa kvällens middag vetja!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Risotto med butternut squash och getost!
Helena: :-) Du tänker såhär förstår jag: http://www.pickipicki.se/2010/10/risotto-med-butternut-squash-och-getost/ Den är rätt många gånger, men ikväll är det fel.
Vad det än är låter det väldigt spännande, bara smarriga ingredienser! Kan vi inte få ta del av receptet allihop – vi är ju alla vinnare i hjärtat ;)
Hm… kanske någon sorts höstgryta eller soppa med varm getost?
Men mannagrynen! Vad kan det vara till?
Alexandra: Du har så rätt fina du. Jag ändrar mig, klart alla ska få receptet! Jag hade nog ändå inte kunnat hålla mig, maten blev god som i tio poäng!
Matilda: Höstgryta nej, soppa nej, varm getost ja.
Pumpapolenta med smulad feta och rostade grönsaker?
Fast med Chevré då och inte fetaost!
Moma: Nä, fast det låter onekligen gott! :-)
Kanske några slags biffar? Som doppas i mannagryn istället för i ströbröd? Fast jag blir lite osäker på alla dom stora bitarna av svamp och det. Hmmmm! Det här var en riktig kluring!
Jag håller med Rebecka, jag tror ni ska göra sötpotatisbiffar vända i mannagryn och så en hastigt stekt höstsallad med squash, svamp och lök! :)
Vad det än är så låter det som goda ingredienser iaf… Vi ser fram med spänning mot receptet och avslöjandet!
Ravioli??
Ravioli som sagt men mannagrynen i pastan och getosten och butternut squashen i fyllningen?
med skulle jag ju ha skrivit och inte men…
Rebecka: Ni är inte riktigt hemma än. :-)
Plommonet: Sötpotatisbiffar måste jag testa vid tillfälle, det låter ju prima gott. Jag gillar allt med sötpotatis. Fast just det här var ju inte sötpotatis alls, utan buttnut squash. Men ändå!
Mårtenssons kök: :-)
Sara: Mannagrynspasta låter helgalet och kul. Finns det? Är det gott?
Haha där var man fel ute allstå;-) Har sett att det finns ravioli med mannagryn i degen och som är fylld med getost och butternut squash…vet dock inte om det är gott, har inte provat själv meeeeen jag var fel ute alltså attans;-)
Hm får kanske äta upp det där jag sa om mannagrynen efter en snabb googling haha;-) Får skylla på bristande engelskakunskaper vad gäller matlagning eller nåt;-)
Sara: Butternut och getost som fyllning i raviolin låter inte så dumt det heller. Det ska testas nästa gång det står ravioli på schemat. Tack för tips! :-D
Närå verkar visst finnas pasta av mannagryn phuuuuu tänkte väl att jag hört det…men inte provat som sagt. Näää nu får du avslöja vad ni lagat och om det var gott!:-D
Sara: Länka receptet vetja, jag blir hemskt nyfiken!
Men durumvete utvinns väl ur mannagryn? För att göra pasta alltså.
Ingen aning, jag ville mest säga hej. Hej! Vilken härlig blogg du har. Jag är antagligen sist av alla att upptäcka den :). Hittade hit från Ebba von Sydow. Nu ska det bli nya tag i köket! Annelie
[...] är svaret på gårdagens vad-blir-det-för-mat-fråga. Det ni ser är pumpapuré, smörfrästa grönsaker och getost panerad i polenta (testade mannagryn [...]
Bönan: Durunvete kan man mala fint = dumrumvetemjöl = kan användas att göra pasta av. Mannagryn är en mer grovkorning malning av durumvetekärnan. Om man kan göra pasta av denna variant? Möjligt, jag vet inte.
Annelie: Välkommen hit vetja, hoppas att du att trivas här på picki! :-D